Last news in Fakti

25 Февруари, 2015 14:06 2 437 0

Шотландци се надсвирват с родопски гайди, водени от Валя Балканска

  • red hot chilli pipers-
  • шоу-
  • гайди-
  • гайдари-
  • шотландски-
  • родопски-
  • валя балканска-
  • се надсвирват-
  • салон на изкуствата-
  • ндк

С атрактивно шоу на RED HOT CHILLI PIPERS ще бъде открит 20-ият Салон на изкуствата в НДК

Най-горещите гайдари от Шотландия - RED HOT CHILLI PIPERS, ще открият запомнящо се юбилейния 20-и Салон на изкуствата в НДК на 11 май в зала 1. Топ гайдарите ще стъпят за първи път у нас по покана на НДК, организатор на мащабното събитие.

В ефектното шоу ще се включат подобаващо и десет български гайдари, водени от българския космически глас Валя Балканска. Най-известните гайдари на планетата, изключително енергични, забавни и позитивни RED HOT CHILLI PIPERS са способни да вдигнат на крака и последния човек в залата със своето шоу. Сами определят стила си, като Bagrock, сливайки традиционна шотландска музика с поп и рок хитове.

Очаква се на 11 май зала 1 да бъде разтърсена от култовите парчета Thunderstruck (AC/DC) и Smoke On The Water (Deep Purple) в гайда-вариант, а за разкош, като нищо да прозвучи и хитът на Селин Дион от филма "Титаник", разбира се - в стил гайда-романтика.

Кулминацията ще бъде общото изпълнение на българските и на шотландските гайдари, което се случва за първи път у нас, а публиката ще бъде призована за арбитър в надсвирване.

Билетите за шоуто на RED HOT CHILLI PIPERS със специалното участие на Валя Балканска и родопски гайди на 11 май са в продажба от днес на цени от 30 до 60 лв.

RED HOT CHILLI PIPERS са два пъти носители на отличието ‘Best Live Act” на Шотландия, печелят шоуто за таланти на BBC ‘When Will I Be Famous’ и имат над два милиона гледания в You Tube. Неуморните гайдарите обикалят света, забавлявайки се и винаги  носят горещо настроение на публиката в препълнените зали. Със своята харизма, изключителна енергия и позитивно излъчване не е случайно, че RED HOT CHILLI PIPERS са сред любимите участници в концерти, фестивали и спортни събития, не само на острова, но и навсякъде по света. Не веднъж гайдарите са били специални гости на събития, организирани от нейно величество Кралицата, сър Пол Макартни, сър Алекс Фъргюсън или пък на шотландския отбор по ръгби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА