Last news in Fakti

16 Март, 2015 13:04 1 239 0

За стотен път целият Шекспир - в един спектакъл!

  • "уилям шекспир - пълни съчинения"-
  • театър 199-
  • спектакъл-
  • юбилейното-
  • стотно-
  • представление-
  • съни сънински-
  • смях

Театър 199 с юбилейно представление на Уилям Шекспир - пълни съчинения, в постановка на Съни Сънински

За стотен път целият Шекспир - в един спектакъл! - 1
Снимка: Анастасия Вецова

Утре, 17 мрат, в Театър 199 от 19.30 часа ще се играе юбилейното стотно представление на спектакъла „Уилям Шекспир – пълни съчинения“ от Джес Адам Даниъл под режисурата на Съни Сънински. Дизайнът на постановката е на Петя Стойкова, а на сцената ще излязат актьорите Петър Калчев, Георги Спасови самият Сънински.

Четиридесет и две години след основаването си Театър 199 се осмели да посегне към творчеството на Великия бард. Уилям Шекспир бе подминаван под претекст, че  театърът е камерен, а пиесите на гения от Стратфорд на Ейвън изискват голямо сценично пространство и многолюдна трупа. Но тогава – през 2007 година, преценихме, че такава скромност не може  вече да продължава и решихме с един замах да наваксаме пропуснатото, обясняват от театъра. Така  се роди идеята за спектакъл, включващ всички шекспирови драматургични творби. Сега (на прага на петдесетия юбилей на сакралното мазе) за стотен път се игра Шекспир!

В юбилейното представление ще видите цялото шекспирово творчество накуп. Представете си  37-те му пиеси, изиграни само за 97 минути! Революционно, нали?

Това е постановка за 21-ви век!
А зрителите са именно хора от 21-ви век. И като такива са обречени постоянно да печелят, дори  докато се  забавляват, гледайки шоуто ”Уилям Шекспир – пълни съчинения”.

ТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ПАРИ. Пресметнете каква сума биха похарчили, за да посетят 37 представления. А ако имат съпруга или приятелка? Ще им стигне ли заплатата? Сега изчислете колко ще им струва да гледат ”Хамлет” и ”Ромео и Жулиета” в нашия театър. Дори да си купят от най-скъпите билети, ще дадат по-малко от 49 стотинки за всяка от пиесите на Барда.

ТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ВРЕМЕ. Представете си. Ще са им потребни цели 37 вечери, най-малко 120 часа или над  7200 минути за да преживеят 37 представления. Не е малко. Спечеленото време те ще могат да инвестират в гледане на други спектакли или филми, или в разлистване на томчетата на Шекспир.

ТЕ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ  И ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. Та колко хора познавате, които свободно и умно могат да говорят за Шекспир и творчеството му. А всеки зрител, видял това шоу, ще е от малцината, които ще могат. И не само умно и свободно, но и забавно. Помислете как ще ги гледат всички от компанията.  

КАТО БОНУС те ще получават здраве. Невероятно, но е така. Зашеметяващото лудуване в този спектакъл през пиесите на Шекспир ще ги зареди с адреналин и всички хормони на удоволствието.

И да не забравяме казаното от Шекспир: ”Всяко безумие има своята логика“...
ВНИМАНИЕ: Това шоу не се препоръчва на хора със сърдечни неразположения, проблеми с пикочния мехур, вътрешно-ушни безпорядъци, и/или хора, податливи на морска болест. Поради високата концентрация на необуздан смях по време на шоуто, Театър 199 не поема отговорност за жени и девойки в напреднала бременност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА