Last news in Fakti

17 Март, 2015 14:00 1 951 0

Поетичен конкурс „Жената любима и майка”

  • жената-
  • любима-
  • майка-
  • свиленград-
  • поетичен-
  • конкурс

246 творци участват в десетото юбилейно издание на конкурса

Поетичен конкурс „Жената любима и майка” - 1
Снимки: Община Свиленград

246 творци участват в десетото юбилейно издание на поетичния конкурс „Жената любима и майка” в Свиленград, съобщиха от общината.

Поети от всички възрасти са изпратили свои творби. Участниците над 18 години са 190. Те са предоставили за оценка  общо 427 творби. До 18 години в надпреварата са се включили 56 деца и младежи с общо 74 стихотворения.

Традиционно конкурсът се радва на голям интерес сред поетите в цялата страна, тази година сред участниците  има поет от Абу Даби – българин, който от дълги години живее в емирството. Стихотворения пристигнаха и от Калифорния, САЩ.

Вече десета година литературното съревнование е едно от значимите културни събития в страната. Юбилейното му издание се провежда  под патронажа на Министерството на културата, както и по традиция  под патронажа на съпругата на кмета  Елена Мнолова. Председател на журито е Боян Ангелов, оглавил Съюза на писателите след кончината на Николай Петев, който дълги години журираше в Свиленград. Членове са Христо Ганов, секретар на СБП и поетът Ивайло Балабанов.

По повод десетата годишнина на поетичния конкурс организаторите – Община Свиленград, НЧ „Просвета 1870” и Съюзът на българските писатели, предвиждат издаването на стихосбирка с творби на всички лауреати досега.

Церемонията по награждаването ще се състои на 20 март от 15.00 часа в залата на шато „Катаржина Естейт”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА