Last news in Fakti

7 Май, 2015 15:21 1 250 0

Изложба, посветена на Деня на майката, се провежда в Тайван

  • тайван-
  • тайпе 101-
  • изложба-
  • творци-
  • сърце-
  • бамбук-
  • ден на майката

Събитието се състои в Тайпе 101

Специална изложба, посветена на Деня на майката, очарова посетителите с редица невероятни произведения на изкуството в Република Китай. Празникът се чества почти във всички страни по света, но на различни дати. В Тайван това е втората неделя на месец май.

Изложбата в чест на този ден се състои на четвъртия етаж в Тайпе 101 – един от най-високите небостъргачи в световен мащаб. По случай събитието целият етаж е пълен с храсти, дървета и диви треви, а централната творба е 3 метра широко и 2,3 метра високо сърце.  Произведението е дело на известния творец Ю Уен-фу, чиято запазена марка са перата и бамбукът – материалите, от които е направено и самото то. Символното значение на творбата е безкрайната любов и грижа на майката към нейното дете.

По думите на Лиу Чиа-хао, представител на Тайван 101, изложбата допринася за насърчаването на културния и творческия сектор. Нещо повече, това е една своеобразна демонстрация, че  всички местни художници и творци са добре дошли да покажат своите изделия. Според него тази година се очаква Тайпе 101 да привлече около 14 милиона посетители. „Ние ще се възползваме от тази възможност и ще се опитаме да популяризираме творческата енергия и изобретателността на тайванските артисти”, заяви Лиу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА