Last news in Fakti

10 Юли, 2015 05:45 1 007 0

Започнаха Филмовите нощи в Пловдив

  • филмови нощи-
  • пловдив-
  • филми-
  • съдилището-
  • колега-
  • кинопрограма-
  • кино

13 са премиерните заглавия, които ще представи тазгодишното издание пловдивската лятна кинопанорама

Филмовите нощи във Филипополис започнаха с проекта „Театър и кино в едно”. Кинопрограмата стартира с комедийния театрален спектакъл „Колега“, а веднага след това бе излъчена прожекция на култовия филм „Съдилището“.

Тази година програмата на Филмовите нощи предвижда специални гости. Сред тях са Дойчин Боянов, покорил Еверест, и Кирил Николов-Дизела, които ще представят премиерните заглавия, включени в рубриката „2 филма с 1 билет”.

Лятната кинопанорама, която се провежда със съдействието на Община Пловдив, ще се проведе за 17-а поредна година в града в лятно кино Орфей.

Любителите на киното ще имат възможност от 9 до 30 юли в лятно кино Орфей  да се насладят на 42 прожекции, разпределени в следните рубрики: „Премиери”, „Ново българско кино”, „Фестивални хитове”, „Нима не сте гледали” и  „2 филма с 1 билет”.

13 са премиерните заглавия, които ще представи тазгодишното издание пловдивската лятна кинопанорама - „Отвличането на Фреди Хайникен”, „Пътят Камино и нетипичните пилигрими”, „Стилните нюйоркчанки или мода за напреднали” , „Шестата стъпка от пътуването“ и др.

В рубриката „2 филма с 1 билет” зрителите ще могат да гледат „Осем първенци”, в който алпиниста Бърк Канг ще сподели какво е усещането да докоснеш небето. Филмът ще бъде представен от Дойчин Боянов – покорител на Еверест. Другото заглавие е „Няма невъзможни неща” за 80-годишната Тереза, която обикаля по света с една раница на гърба.

Другата двойка филми са „Ком-Емине: Достигни лимита си” и “XCO Adventure Cup” - филмът запечатал изданието за 2014г. най-екстремното състезание на България. Билетите са на цена 5 и 6лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА