Last news in Fakti

16 Юли, 2015 05:45 1 400 0

Международен контрабас летен лагер отваря врати в Тайван

  • тайван-
  • летен лагер-
  • контрабас-
  • майстори-
  • майсторски класове-
  • камерна музика-
  • класическа музика-
  • бюро по културни въпроси

Събитието е продължителност 8 дни и стартира на 17 юли тази година

Международен контрабас летен лагер ще отвори врати на 17-ти юли тази година в провинция Илан в Република Китай с участието на известните музиканти Тиери Барбе и Каталин Ротату.

Организирано от Културната и образователна фондация Лан Янг, осемдневното събитие включва обучение за младежи, камерна музика, лекции и майсторски класове. Очаква се участие да вземат 54 местни и 6 чуждестранни студенти.

Лин Чиу-Фанг, главен изпълнителен директор на Фондацията и директор на Бюрото по културни въпроси в провинция Илан, заяви, че събитието дава уникалната възможност редица професионалисти да споделят своя опит с младежите.

Двамата чуждестранни майстори са най-добрите контрабас преподаватели и контрабас изпълнители на класическа и джаз музика в световната мащаб. Те са поканени на лагера от неговия художествен ръководител и директор на Националния симфоничен оркестър на Тайван Фу Янг-хо.

Барбе е професор във Висшата национална музикална консерватория в Париж и главен контрабасист в Националната опера в Париж. Ротару на свой ред е доцент в Държавния университет в Аризона.

Основавайки се на успеха на Paddy Field Spring Concert в Илан през 2013г., Културната и образователна фондация Лан Янг организира различни тематични концерти с участието на местни музиканти на всеки 6 месеца. Тазгодишният летен лагер обаче е първото музикално събитие с подобни мащаби, на което ще вземат участие и международни майстори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА