Last news in Fakti

6 Август, 2015 08:00 1 482 0

Новите "Междузвездни войни" може да са по-печеливши от "Титаник"

  • междузвездни войни-
  • титаник-
  • новите

Очаква се филмът да има постъпления от $ 2.2 млрд

Новите "Междузвездни войни" може да са по-печеливши от "Титаник" - 1
Снимка: БТА/AP

Новият филм от поредицата „Междузвездни войни“ може да направи печалби от $ 2.2 млрд.

Информацията е на изданието BusinessInsider, което се позовава на финансовите анализатори на компанията Stifel. Ако постигне тези постъпления „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ ще измести „Титаник“ като вторият най-печеливш филм в историята. Лентата на Джеймс Камерън от 1998 г. има постъпления от $2.1 млрд.

Експертите основават данните си на това, че през последните години броя на кино салоните, включително тези за 3D и IMAX , се е повишил значително в целия свят. Очаква се лентата да има огромен успех в Русия и Китай. Все още няма дата за премиерата в Китай, като местния пазар може да е ключов за крайните печалби на филма.

Към момента най-касовият филм в историята е друга продукция на Джеймс Камерън - „Аватар“, която през 2010 г. регистрира постъпления от $ 2.7 млрд. Някои специалисти смятат, че новите „Междузвездни войни“ на Джей Джей Ейбрамс, дори могат да изместят „Аватар“ от първата позиция. През тази година в топ 5 на най-печелившите заглавия има два нови филма. Това са „Джурасик свят“, който е трети с постъпления от $ 1.53 млрд и „Бързи и яростни 7“, който е четвърти с $ 1.51 млрд.

Седмата част на „Междузвездни войни“ излиза по кината на 18-ти декември. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА