1 Септември, 2015 19:09 1 632 0

Димитровград става българският Холивуд

  • димитровград-
  • дейвид варод-
  • холивуд-
  • филмов-
  • телевизионен център
Димитровград става българският Холивуд - 1
Снимка: Хасково.инфо

Димитровград е на път да стане център на филмовата и телевизионна индустрия в България.

На пресконференция днес своите бизнеспланове обяви популярният филмов продуцент Дейвид Варод, съобщи Хасково инфо.

Варод смята да изгражда филмови студиа в Димитровград. Досега Варод има опит с две студиа, а новото ще е собствено и по-голямо от "Бояна филм".

Основен партньор в бъдещата работа ще е Германия. Студиото в Димитровград ще е под обща шапка с други две световни студиа.

Предстои да се организира академия за обучение на бъдещия персонал.

Имам предложения да направя подобно студио в много страни. Спрях се на Димитровград, защото той е стои добре от логистична гледна точка. Турция, например, е много близо, а там се развива огромна телевизионна и филмова индустрия, посочи Варод. На второ място, съпругата му Татяна има димитровградски корени. На трето място, той похвали работата си с Иво Димов (кметът на Димитровград - бел.ред.) и каза, че с него се работи лесно и бързо.

Във филмовото студио, ако стане, ще работят 2000 човека. Варод подчерта, че амбицията му е да наема хора от региона, които да се обучават и да навлизат в работата.

Тепърва общинският съвет ще гласува предоставянето на терени за студиата. Ако всичко е нормално, в средата на следващата година филмовите студиа ще бъдат факт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА