Last news in Fakti

28 Септември, 2015 00:00 1 740 0

Бащата на Шекспир е бил богат търговец на вълна

  • бащата-
  • търговец-
  • шекспир

Изследовател оспорва твърденията, че той е бил фалирал търговец на дрехи

Бащата на Шекспир е бил богат търговец на вълна - 1
Снимка: БТА/AP

Ново изследване разкрива интересни подробности около самоличността на бащата на английския писател Уилям Шекспир, съобщи „Дейли Мейл“.

Много хора смятат, че историята на Шекспир е типичен разказ за пътя към голямата бедност към славата. Сега обаче се излизат нови подробности за неговия баща Джон Шекспир.

Според изследователите той е бил успешен търговец на ръкавици и работни дрехи, преди да го сполетят тежки времена и да фалира. Тогава той решил да остави сина си да направи триумфална кариера из театрите в Лондон.
Бившият финансист Дейвид Фалоу обаче прави нови разкрития, след редици изследвания над счетоводни анализи на семейство Шекспир.  Според него Джон Шекспир всъщност никога не е фалирал в действителност. Всъщност той се е заел с търговия на вълна и е изкарвал повече пари от всякога.

Според Фалоу Шекспир всъщност е напуснал родния си град, за да помага в разширяването на търговията на баща си. Според него това е обяснението на т.нар. 7 „загубени години“ от началото на живота на Шекспир в Лоднон.

„Джон Шекспир е бил разпространител на вълна на национално ниво. Неговото семейство никога не е изпадало в бедност“, заявява Фалоу.

Той подкрепя твърденията си с анализи на пазарите на вълна от 16-ти век. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА