Last news in Fakti

30 Септември, 2015 17:17 1 272 1

Стоянова откри фотографската изложба

  • вергиния стоянова-
  • фотографската изложба

Фотографската изложба  "Детайлите на София" на Десислава Кулелиева, разположена пред Музеят за история на София се откри от Вергиния Стоянова, кмет на район „Средец“ и кандидат за следващ мандат. Стоянова забеляза, че повечето от детайлите, снимани от фотографа са от сгради, намиращи се на територията на район „Средец“ : СУ „Св. Климент Охридски“, Богословският факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ на пл. „Света Неделя“ № 19, Синодната палата, паметниците на Цар Освободител, на баща и син Славейкови както и новият на Цар Самуил по невероятен начин бяха забелязани от Десислава Кулелиева.

Най-красиви детайли от сгради на София, които през обектива на фотографа се доближават до зрителя, иначе скрити под стрехи и сводове, бяха открити от фотографа – на ул. „Граф Игнатиев“ № 10 на Кооперативна търговска банка, сградата на  Българо американска кредитна банка на ул. „Славянска“ № 2 , скулптурите, които държат купола на сградата на ДЗИ на ул. „Цар Освободител“ № 6. Детайли от църквите „Света Неделя“, „Свети Седмочисленици“,  невероятна дърворезба на вратата на Света Петка.

Стоянова се впечатли от преоткриването на познатото пространство по нов творчески начин и много хареса блестящите  жълтите павета, един от символите на София, пресъздаден от обектива на автора.
Изложбата може да бъде видяна в пространството пред сградата на Музея за история на София на пл. "Бански" 1 в продължение на един месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    1 0 Отговор
    Супер е изложбата, браво. София заслужава такава една изложба.