Last news in Fakti

4 Ноември, 2015 04:00 1 210 0

Тайван с фокус върху изкуството

  • тайван-
  • арт тайпе-
  • изложба-
  • изложение-
  • галерии-
  • художници-
  • изкуство

Най-значимото изложение в Азия - Арт Тайпе - е в ход в Тайван

Арт Тайпе, едно от най-големите изложения по рода си на територията на Азия, е в ход в Световния търговски център в столицата Тайпе.

„Тазгодишното участие на 38 нови задгранични галерии е доказателство за нарастващия ръст на Тайван в глобалната творческа общност”, заяви президентът на страната Ма Инцзю по време на откриване на събитието. „Въпреки че вече са поставени основите на изграждането на стабилна среда за развитие на изкуството, правителството дава дума, че ще продължава да работи неуморно, за да даде тласък на местните галерии в чужбина”, допълни той.

Организирана от Асоциацията на тайванските художествени галерии и Съвета за външна търговия и развитие, мащабната по рода си изложба ще представи повече от 3 000 произведения на 345 художници от общо 168 тайвански и 20 чуждестранни галерии.

Събитието дава възможност на посетителите да се докоснат отблизо до съвременните творби на доказали се творци, а също и до шедьоври на небезизвестните Салвадор Дали и Марк Шагал. Един от акцентите е мозайката на Чен „Импровизирай в парка”, направена от цветни мраморни камъни и стъкло– материали, събирани от цял свят.

Стартиралата за пръв път през 1992г. тайванска изложба привлича ежегодно значителен брой колекционери и професионалисти от цял свят, превръщайки се в най-значимото арт изложение в Азия. Нещо повече - служи като платформа за насърчаване не само на самото изкуство, но и на търговията.

 

 

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА