Last news in Fakti

15 Януари, 2016 05:15 1 340 0

Оригинален скелет става хит

  • оригинален-
  • скелет-
  • хит

Оригинален скелет на тиранозавър рекс (Tyrannosaurus rex), дълъг 12 метра, в берлинския Природонаучен музей се оказа истински магнит за посетителите.

През декември около 59 000 човека са дошли в музея, съобщи говорителка. Предишната година в същия месец посетителите са били само 38 000. Останките на хищния динозавър представляват един от най-запазените скелети на тиранозавър-рекс в целия свят.

„Особено в празнични дни се образуват дълги опашки“, каза говорителката. За известно време дори не се допускали посетители вътре, тъй като било много пълно. Останките на динозавъра, на който дали името Тристан, са изложени от 17 декември в Природонаучния музей на германската столица. Оттогава поради големия наплив музеят е работил по изключение и в понеделник.

Броят на посетителите за цялата 2015 година е бил около 542 000, докато в предходната година броят им е бил 463 000. Успоредно с изложбата се провеждала и научно-изследователска работа по скелета, за който се смята, че датира отпреди 66 милиона години. Находката от 2010 г. до 2012 година е предоставена временно от колекционер. Тристан ще привлича и занапред фенове на динозаврите – той ще остане поне 3 години в музея. Малко по-голям и по-добре запазен е може би скелетът на T. rex Sue, който може да се види в Чикаго. И в Холандия се очаква през 2016 година изложба с краля на динозаврите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА