Last news in Fakti

21 Декември, 2023 14:32 1 953 2

"Опенхаймер" е най-успешният филм, който Кристофър Нолан е правил

  • кристофър нолан-
  • опенхаймер-
  • филм-
  • хит-
  • кино

Режисьорът споделя, че "Опенхаймер" е най-амбициозният и най-успешният филм в 20-годишната му кариера

"Опенхаймер" е най-успешният филм, който Кристофър Нолан е правил - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Беше изненадващ прецедент това, че филмът за Опенхаймер на Кристофър Нолан успя да завладее боксофиса по начина, по който го направи това лято.

Заедно с "Барби" той доминираше в сезона на блокбастърите, но предвид тричасовото му времетраене, многобройния набор от исторически герои и плашещата, мрачна история за създаването на атомната бомба от Дж. Робърт Опенхаймер, нямаше гаранция, че последният филм на Кристофър Нолан ще достигне до такава огромна аудитория. Но това се случи - филмът на Кристофър Нолан е същинско събитие, а "Опенхаймер" бързо се превърна в задължителна за гледане лента от тази година, като до момента е събрал над 951 млн. долара в световен мащаб. За една продължителна драма за ужаса от възможен ядрен апокалипсис това е изумителна печалба.

В разговор с Empire в края на годината, Кристофър Нолан споделя колко радостен е от успеха на "Опенхаймер", както и от другите огромни хитове през тази година, и за киното като цяло.

"Току-що направих тричасов филм за Робърт Опенхаймер, който е с рейтинг R и е наполовина черно-бял - и той спечели милиард долара. Разбира се, мисля, че филмите се справят чудесно", коментира усмихнат той в ново голямо интервю за " Review Of The Year 2023" на Empire.

"Най-безумното е, че това е буквално най-успешният филм, който някога съм правил. Правя това от 20 години и в Обединеното кралство това е най-печелившият ми филм. Така че се чувствам чудесно за състоянието на филмовия бизнес, въз основа на собствения си опит. Но също така и въз основа на това, че виждам как други филми пробиват и как публиката се връща.", казва Кристофър Нолан.

Още от премиерния уикенд Нолан вижда, че публиката е завладяна от най-новата му творба, и то защото се е промъкнал на няколко публични прожекции. "Ема (Томас, продуцент и съпруга на Нолан) и аз влязохме в задната част на площад "Линкълн", където има огромен IMAX екран, на който все още може да се прожектира 70-милиметров филм. И там имаше два екрана - един 70-милиметров с пет кадъра и един 15-милиметров - и ние преминахме от единия на другия. Когато влязохме откъм задната част на залата с IMAX екрана, това беше точно в момента, в който приключваше тестът "Тринити". Беше абсолютно пълно с хора; всяко място беше заето", спомня си той. "Да бъдеш в задната част на залата в този момент на тишина, преди звукът да обхване публиката... можеше да чуеш как пада карфица. Беше наистина забележително преживяване. Наистина е зашеметяващо."

През лятото "Опенхаймер" продължава да привлича огромна публика, особено в IMAX залите. В съчетание с успеха на нещо като "Барби", това говори за промяна в посещаемостта на кината.

"Желанието на зрителите да бъдат изненадани, да видят нещо ново, да видят нещо, което не са знаели, че искат, това винаги е било най-мощната сила в киното", разсъждава Нолан. "Така че беше чудесно да видим това тази година." Каквото и да се случи през този сезон на наградите, Нолан и неговият "Опенхаймер" вече са победители.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ДИНОЗАВЪР КАРАБАДЖАКОВ

    0 0 Отговор
    ....КАТО ГЛЕДАМ ТАЗИ ВЕЧЕР ХРИСТО СТОЯНОВ ПО "ПАНОРАМА"СИ ВИКАМ-АКО ТЕ ВИДИ КАО ГОЛДОНИ В ГРОБА ЩЕ СЕ ОБЪРНЕ...