Last news in Fakti

24 Февруари, 2016 21:47 1 738 0

Формите и цветовете, вдъхновени от „Приказка за вълшебната флейта“

  • приказка за вълшебната флейта-
  • моцарт-
  • книга

В годината на Моцарт нова чудесна поредица детски книжки ни среща с героите от операта „Вълшебната флейта“

Формите и цветовете, вдъхновени от „Приказка за вълшебната флейта“ - 1

По повод 260-годишнината от рождението на Моцарт фондация „Културни перспективи“ и издателство „Ентусиаст“ ще зарадват най-малките почитатели на великия композитор със страхотна, забавна и цветна поредица от образователни книжки, която не просто ще ги отведе в приказната страна на вълшебствата, но и ще им подари първите знания за света, който ни заобикаля.

Всеки месец децата и техните родители ще могат да се насладят на нова мултифункционална книжка, свързана с героите от операта „Вълшебната флейта“, а всяка от тях ще бъде чудесно въведение в света на цветовете, формите, числата, буквите и в красотата на заобикалящия ни свят. В края на годината малките ценители на вълшебната приказка ще притежават уникална колекция от дванайсет книжки, вдъхновена от прочутото произведение на Волфганг Амадеус Моцарт.

Първата книжка от поредицата – „Форми и цветове“ – е предназначена за деца от 0 до 3 години. Тя предоставя възможност на децата да открият лесно и забавно многообразието от фигури и цветове като опознаят героите от приказката. На 16 страници са поместени основните герои от либретото на операта, основните геометрични фигури, основните цветове, техните производни и значими символи от операта „Вълшебната флейта“. Изданието е страхотен начин за родителите да развият въображението на малките любопитковци и да ги насърчат да търсят, разпознават и измислят образи в цветове и форми. Малки и големи заедно ще открият в приказната книжка страхотен начин на забавление, ще учат и играят, правейки асоциации и създавайки сами своята история по илюстрациите.

Книжката „Форми и цветове”, както и всички следващи издания от поредицата, съдържа специален QR код, който води към полезен речник на символите – своеобразен ключ към разчитането на посланието на приказката. Бързият код отвежда любителите на класическата музика и към звуков файл с увертюрата от операта „Вълшебната флейта“ от Моцарт. Най-забавното е, че всеки малчуган може да се сдобие с чудесен сувенир като с помощта на мама и тате, си направи цветна играчка от корицата на книжката. Задната корица на мултифункционалната книжка позволява чрез изрязване, сгъване и лепене да се изработи детска играчка в геометрична 3Д форма – куб. А ако в куба се постави дребен предмет като пластелиново топче или лешник, играчката може да се превърне в дрънкалка. Единственото, което е необходимо е, семействата да се въоръжат с ножичка и лепило и заедно да си измайсторят фигурка с любимите герои от „Приказка за вълшебната флейта“.

Всяка книжка от серията ще излиза веднъж месечно, а втората ще е посветена на любовната история на Памина и Тамино. Детските издания от поредицата „Приказка за вълшебната флейта“ са страхотен начин децата да развият своето въображение, да задоволят любопитството си, да опознаят заобикалящия ни свят и да бъдат въведени в света на музиката, преди да пристъпят към вълшебната история за доброто и злото, приятелството и любовта.

Поредицата от детски книжки е част от първия по рода си изцяло български оригинален мултимедиен проект за деца, вдъхновен и посветен на операта „Вълшебната флейта“ на Моцарт. От 2013 г. почитателите на музиката на австрийския композитор и на неостаряващата приказка за вълшебната флейта могат да открият на книжния пазар едно уникално издание на издателство „Ентусиаст“ и фондация „Културни перспективи“– книгата „Приказка за вълшебната флейта“. Това е необикновено произведение – истински шедьовър с оригинални илюстрации, включващо и аудио книга с гласовете на любими български актьори. Притежавайки я, читателите всъщност се сдобиват с нещо повече от книга – те държат в ръцете си цял свят от вълшебства, приказни емоции и необикновена музика, изпълнена от Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на маестро Емил Табаков.

„Приказка за вълшебната флейта“ е от книгите, за които всяка библиотека мечтае, от съкровищата, които се предават от поколение на поколение. Луксозното издание е изработено с много любов и успява по уникален начин да зарази децата и техните родители с магията на неземната музика на Моцарт и да ги отведе във вълшебния свят на приказката. Фантастичната история, облечена в музиката на великия композитор, е прекрасен подарък за всяко дете и чудесен начин то да се запознае с оперната класика и да се потопи в непреходния, магичен и съзидателен свят на оперното изкуство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА