Last news in Fakti

25 Март, 2016 20:35 3 632 3

Лили Иванова: Много хора претендират, че са ме създали

  • лили иванова-
  • хора-
  • създали

Певицата заяви, че симпатизира на определени политици

Лили Иванова: Много хора претендират, че са ме създали - 1
Снимка: БТА

 „Има много хора, които имат претенции за моето създаване. Мога да спомена вторият ми съпруг Иван Пеев, от когото съм се научила на много неща. Първата българска песен, която записах и ме направи популярна беше „Събота вечер“ на Йосиф Цанков. За мен той е патриарха на българската забавна музика. Аз имах късмета и щастието да изпея текстовете на най-великите български поети. Искам благодаря на моята публика, която за мен е на първо място“. Това бе заявено от примата на българската музика Лили Иванова, която говори в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Певицата заяви, че не разбира от политика и не иска да разбира. 

„Има много хора, които имат претенции за моето създаване. Имам приятели мъже, но мога да подчертая вторият ми съпруг Иван Пеев, от когото съм се научила на много неща. От него се научих да уважавам всички хора на изкуството. Другият човек, от който съм научила много е нашият приятел Сашо Мирев. Това са хората, които могат да имат претенции за моето създаване. Не съм ги чувала нито веднъж обаче, да говорят, че са ме създали. Те просто са видели в мен това, което имам като заложби.

Аз се лишавам от това да не ям много. Ям по малко и често. Ям определени неща. Не ям хляб и тестени неща.

Съдбата е тази, която според мед диктува събитията. Разбрах това доста късно. Когато съм била при Ванга тя винаги ми е казвала „Пак ще имаш твоите рокли“. Не знам защо? Тя ми е казвала нещо, което съм запомнила: „Не се притеснявай, ти ще пееш цял живот“.

Зная, че много хора ме обичат и искам да благодаря на моята публика. Тя за мен е на първо място. За мен ще е ужас да доживея мига, в който ще се чувствам самотна. По-скоро обичам да съм сама. Ако не съм сама по-дълго време през денонощието, аз загивам.

Публиката е тази, която ме зарежда. Другото нещо, което ужасно много ме зарежда са моите музиканти. Искам да кажа, че публиките в Лондон, Париж и Брюксел се различават доста от нашата публиката. Там хората са по-освободени. Няма друг изпълнител, който все още да е имал концерт в зала „Олимпия“.

Тогава при мен дойдоха Стефан Зашев, благодарение на който концерта се осъществи и Мартин Карбовски. Те дойдоха към мен и аз се разплаках. Тогава им казах, че съм доволна, но веднага се замислих с каква помия ще ме залеят в България и това се случи.

Никой не посмя да критикува концерта ми в „Арена Армеец“. Това ме учуди. Тогава там имаше над 14 000 души. До сега няма български изпълнител, който да е събирал толкова много публика на концерт в зала.

Не приемам думите срещу себе си навътре. По-скоро ги преживявам, защото съм емоционална. Все пак забравям всичко след една минута.

Първата българска песен, която записах и ме направи популярна беше „Събота вечер“ на Йосиф Цанков. За мен той е патриарха на българската забавна музика. Той получи награда „Златен Орфей“, когато вече беше болен. Мразиха го много, защото беше талантлив.

Тези композитори, които и до днес не са ме предали са Александър Йосифов, Тодор Филков и Александър Кипров. Аз обаче се отнасям с уважение към всички, които са писали песен за мен.

Аз и публиката сме едно. Питала съм Ванга защо след концерт искам да остана сама? Тя ми каза, че многото хора, които ме слушат и гледат взимат от моята енергия. За това трябва да се скрия, за да възстановя всичко.

Аз имах късмета и щастието да изпея текстовете на най-великите български поети: Яворов, Дамян Дамянов, Павел Матев. Естествено и останали, които са писали за мен имат моето уважение. Винаги съм искала да има смисъл в текстовете, които пея.

Не разбирам от политика и не искам да разбирам. За мен обаче е важно как живеят моят наорд и моята публика, защото те си купуват билети за моите концерти. Аз симпатизирам на някои политици, но аз не им досаждам и не искам нищо от тях. Искам да кажа на политиците, че ако ме поканят да пея тях ще ида с удоволствие, но и че съм много скъпа певица.

Билетите за последния ми концерт бяха разпродадени за месец. Не му правих реклама, защото исках да видят дали могат да го разпродам и без нея“, заяви Иванова.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    0 0 Отговор
    Просто думите са излишни.Това е тя ЛИЛИ ИВАНОВА.Да ни е жива и здрава още дълги години да ни радва с песните си.
  • 2 ГБХУ

    0 1 Отговор
    ООо, таа я помня от един брой на Плейбой, който намерих на улицата! Не знам страниците ли бяха намачкани ама ... Голяма моралистка излезна! Аре зеи си бозата от 6 ст. Васко да Гама и оди да провериш дали е по-добър от Драго Чая!
  • 3 чичо Пенчо

    1 0 Отговор
    Роска, по едно време такива готини мадами праскаше, че ти се кефех, братче. А сега тая бабичка-проклетница.......
    Па да се качва на метлата и да фучи там некъде, горе....