11 Май, 2016 05:46 907 0

Полският R’n’B изпълнител Мариус Шабан идва у нас

  • мариус шабан-
  • изпълнител-
  • полски
Полският R’n’B изпълнител Мариус Шабан идва у нас - 1

Полякът Мариус Шабан, композитор, аранжор, продуцент и певец, както в Европа, така и в Съединените щати, пристига във Варна, за да участва в юбилейния концерт „Златните лауреати на „Откритие“. Участието му в България е с подкрепата на Полския културен институт.

Мариус е професионален музикант, който свободно преминава през жанровете - поп, рок, денс, R&B, соул и фънк. Сам продуцира албумите си и още вторият - „Living For The Moment“, е миксиран от Крис Каси и мастериран от световната легенда Бърни.

Грундман е работил по албуми като "Thriller" на Майкъл Джексън и "Purple rain” на Принс, "Тapestry" на Карол Кинг.

Музикалният му потенциал е оценен и от известни автори. Той работи със Стив Дорф /който пише текстове на песни и музика за Селин Дион и Барбара Стрейзънд), Джуд Фридман /работил с Уитни Хюстън/, Кийт Браун /писал за Фейт Хил/, както и с Роб Хофман, продуцирал Майкъл Джексън и Кристина Агилера. В същото време Мариус Шабан активно си сътрудничи с много млади полски творци, работи и с Брайън Алън - британски музикант и композитор, който е продуцент на големия музикален проект „Полша – Защо не“.

Като композитор Мариус си сътрудничи с Disney Studio Entertainment и е автор на музиката за спектакъл по случай 50-годишнината на Европейския съюз.

Като певец е печелил много награди, една от които – на „Откритие“ 2001. От няколко години Мариус има звукозаписно студио във Варшава и живее в Полша и Великобритания.

Меломаните могат да видят неговото изпълнение на двадесети май в Концертното студио на Радио Варна като част от концерта „Златните лауреати на „Откритие“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА