Last news in Fakti

2 Юли, 2016 21:30 3 700 0

Празниците на културата във Велинград

  • велинград-
  • култура-
  • празници-
  • мажоретки

С ексклузивното шоу представяне на духовите оркестри от 4 града започна 44-то издание на Велинградските празници на културата. По традиция тържественото откриване започна пред сградата на Община Велинград с парад дефиле на духови оркестри и мажоретни състави до пл. „Николай Гяуров“. Домакин на шоу представянето беше Представителният духов оркестър с мажоретен състав „Димитър Мечев“- Велинград с диригент Димитър Лазаров и ръководител на мажоретния състав- Биляна Масларова. Участие в парад дефилето взеха и гостуващите младежки духови оркестри с мажоретни състави от Монтана, Троян и Ботевград.

Тържествения концерт по повод Деня на Велинград започна с церемония по издигане на българския трибагреник. В своето слово кметът ма Община Велинград д-р Костадин Коев заяви, че преди 68 години селата Лъджене, Каменица и Чепино се обединяват в едно селище – град. Град, който днес с гордост наричаме Велинград. Град, който тогава беше нов и млад, но пазещ в себе си традициите, морала и честността на тогавашните жители на Чепинското корито.”...Днес 68 години по-късно ние празнуваме празника на нашия град. Празникът на вече известният и познат на България и света Велинград. Скъпи съграждани и гости, винаги бъдете част от празничните дни. Нека да се знае, че във Велинград живеят талантливи деца и възрастни, които пазят културата и традициите ни живи! Пожелавам Ви, празника на Велинград да е всеобщо веселие и повод за гордост !”

Гости на официалното откриване бяха министър на туризма Николина Ангелкова, зам.министър на туризма Ирена Георгиева, министър на отбраната Десислава Йосифова, народен представител от 43-то Народно събрание Димитър Гечев, председател на общински съвет Велинград инж. Бельо Мандраджиев, общински съветници, зам.-кметове на община Велинград Атанас Палигоров и Светла Томова, кмет на община Септември Марин Рачев, кмет на община Ракитово Костадин Холянов и председател на общински съвет Панагюрище Христо Калоянов.

Велинградските празници на културата стартираха със изпълнението на полуфиналистката от Детската евровизия Мариям Маврова. Талантливите и красиви деца от Детско юношеска вокално инструментална школа „Звънче” радваха публиката със своите песни и танци. Малката Ивана Кюлева, участниците в X FACTOR- трио „Парадайс”, малките танцьори на КСТ „Импулс” и ансамбъл „Здравче венче” пяха и танцуваха пред многобройната публика.

Грандиозният концерт на трио „Сопрано” и формация „Елика” бяха кулминацията на вечерта. С повече от два часовия концерт на момичетата от дамското оперно трио накараха гражданите и гостите на Велинград пяха и танцуваха заедно с трио „Сопрано”. Финалът на вечерта завърши със светлино шоу на фона на музика.

17 дни ще продължи тазгодишното издание на Велинградските празници на културата 2016г., които ще са под мотото на благотворителна кампания „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА