25 Август, 2016 02:45 1 473 0

Дни на унгарската култура

  • свети влас-
  • унгарската култура-
  • дни
Дни на унгарската култура - 1
Свети Влас

Ученици, артисти и музиканти ще вземат участие в Дните на унгарската култура, които започват на 25 август в Свети Влас. За празниците в курортния град от Унгария ще пристигне делегация водена от кмета на район Ержебетварош, съобщиха от кметството на българския град.

Празниците ще стартират с поднасяне на цветя и венци пред паметната плоча на унгарския поет и революционер Шандор Петьофи  в Алеята на Народите в Свети Влас. Цветя ще бъдат поднесени и пред барелефа на българския революционер Христо Ботев. В церемонията ще се включат и ученици от Свети Влас.

Същия ден ще има представление на централния площад на гостуваща унгарска група. Унгарската делегация  ще посети международния младежки лагер в Свети Влас. Там с ръководителите на лагера ще проведат преговори за бъдещо партньорство.  

На 26 август ще се проведе голям концерт на унгарски музиканти и танцьори в амфитеатъра в Свети Влас. Концертът ще е от 20.00 часа.  Групата ще представи с музика и танци унгарския бит, култура и традиции.  На следващия ден ще има тематична вечер и рецитали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА