15 Септември, 2016 00:00 1 165 0

Пълна видео колекция на синглите на Depeche Mode

  • depeche mode-
  • видео-
  • сингли-
  • колекция
Пълна видео колекция на синглите на Depeche Mode - 1

“Video Singles Collection” — за първи път пълна колекция, събрала всички емблематични и значими видео сингли на Depeche Mode в периода 1981 – 2013 година. Видео антологията излиза в 3DVD формат и включва над 4 часа съдържание от видеоклипове и близо 120 минути документален материал.  Албумът ще излезе у нас в деня на световната премиера, 11-ти ноември (петък), от Вирджиния Рекърдс/SONY Music Entertainment.

“Video Singles Collection” е първият албум с репертоар от каталога на Depeche Mode, който Sony Music издава, след като компанията закупи правата върху целия каталог на групата през юли, 2015г.

"За нас е чест и удоволствие да представим албума „Video Singles Collection“, съществена придобивка към наскоро лицензирания каталог на групата към Sony и документиращ изключителния принос на Depeche Mode към развитието на видеоклиповете в музикалната история“. – се казва в официалното съобщение на Ричард Стори, президент на „Commercial Music Group“, Sony Music Entertainment.

Тройният  (3DVD) видео албум представя повече от три десетилетия от музикалната история на групата, оставила траен отпечатък върху съвременната музика. Едни от пионерите на пост-пънк ерата, Depeche Mode, се наредиха сред най-значимите и влиятелни групи в света с продажби от над 100 милиона албуми и сингли. Албумът е своебразен видео разказ, който проследява новаторския път и провокативен подход на бандата с помощта на едни от най-големите визионери в кинематографията, сред които Julien Temple, Anton Corbijn, D.A. Pennebaker, John Hillcoat и други.

Depeche Mode е група, която винаги е поставяла акцент върху визуализирането на музиката, която създава. Благодарение и на работата с режисьори от световна класа, голяма част от видеата на групата са сред най-вдъхновяващите и вълнуващи късометражни филми в историята на музиката.

«Видеоклиповете винаги са играли важна роля за начина, по който сме искали да представим музиката на Depeche Mode пред света. Невероятно е да се върнеш назад във времето след толкова години. Докато селектирахме албума, нахлуха толкова много спомени и забравени моменти от снимачните процеси. Страхотно е, че всичките ни видеоклипове ще излязат в общ албум и искрено се надявам, че феновете ни ще се насладят на това пътуване във времето». - казва Мартин Гор.

„Video Singles Collection“ е първият албум от предстояща серия с ретроспективни проекти на Depeche Mode, които Sony Music в партньорство с групата планира да издаде. Серията има за цел да проследи изключителната кариера на Depeche Mode и влиянието, което групата оказва върху поп културата през годините. „Video Singles Collection“  е и първата видео антология на групата, която събира на едно място видеоклиповете им в периода 1981 – 2013 година. Тройното DVD издание включва 55 видеоклипа като част от тях са с подобрено качество на картината при конвертирането от лентов към дигитален формат, 4 непубликувани алтернативни видео версии и документален филм, специално направен за албума включващ интервюта с музикантите от групата.

Едни от пионерите на пост-пънк ерата, Depeche Mode се превърнаха в една от най-значимите и влиятелни групи в света. Създадена през 1981г. от Мартин Гор, Дейв Геън и Анди „Флеч” Флечър, музикантите от Depeche Mode продължават да са на върха вече три десетилетия както в студиото, така и на концертния подиум. Последният албум на групата “Delta Machine“ дебютира на #1 място в чартовете на 12 държави по света, последвано от световно турне пред повече от 2.5 милиона публика (турнето мина включително и през България). Групата има издадени 13 студийни албума с продажби от над 100 милиона албуми и сингли, които им спечелиха славата на „най-популярната група в света на електронната музика“ (Q Magazine).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА