Last news in Fakti

20 Януари, 2017 00:00 1 631 0

Филмовата магия на Ханс Цимер (ВИДЕО)

  • ханс цимер-
  • композитор-
  • филмова музика-
  • оскар

Цимер е написал музиката към повече от 120 филма

Най-доброто от великия Ханс Цимер излиза на музикалния пазар у нас на 10/02 на физически носител. Албумът събира за първи път филмови теми, създадени от един от най-талантливите музиканти на нашето време и водещ филмов композитор.

Специално за колекцията всички композиции са преаранжирани в нови, вълнуващи аранжименти, за да бъдат изпълнени от някои от най-популярните класически музиканти в света: китайската суперзвезда на пианото Ланг Ланг; магьсниците на челото 2CELLOS и Tina Guo; виртуозните цигулари Максим Венгеров и Линдзи Стърлинг; носителката на награда Брит, саксофонистката Ейми Диксън; световноизвестния джаз тромпетист Тил Брьонер; групата Piano Guys с впечатляващите вокали на поп певицата Леона Луис.

Тази дълго чакана от феновете колекция на Цимер за пореден път разкрива изключителното многообразие в творчеството на композитора, превърнало го в истински властелин на жанра, с незабравимата музика от филмите „Черният рицар: Възраждане“, „Интерстелар“, „Карибски пирати“, „Човек от стомана“, „Тънка червена линия“, „Гладиатор“, „Цар Лъв“ и други.

„HANS ZIMMER - THE CLASSICS“ е страхотна колекция с хитовете на един от най-обичаните и успешни композитори в Холивуд. Албум, който ще зарадва легионите от почитатели на Ханс Цимер по целия свят. Композиторът е сред пионерите в използването на новите технологии, интегрирайки по виртуозен начин света на електронната музика с класическите оркестрални аранжименти.

Цимер е написал музиката към повече от 120 филма, донесли над 24 милиарда американски долара в бокс офисите по света. Той получава Оскар за музиката към филма „Цар Лъв“. Саундтракът до момента се е продал в над 15 милиона копия (от премиерата си в началота на 90-те години на миналия век). Ханс Цимер е носител на множество отличия включително две награди Златен глобус, 4 награди Грами, награда за цялостен принос във филмовата музика на организацията NBR, наградата на името на „Хенри Манчини“ за цялостен принос на американското дружество за колективно управление на авторските права – ASCAP, както и Брит награда за класическа музика в категорията „Изключителен принос в музиката“.

През пролетта на 2016-а година Ханс Цимер реализира първото си европейско турне, което включваше собствена група, симфоничен оркестър, хор и солисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА