11 Март, 2017 00:00 787 0

Светлин Русев изнася концерт в Зала България

  • концерт-
  • светлин русев

На 12 март (неделя) голямата звезда на световното цигулково изкуство Светлин Русев ще ни отведе в „Омагьосаното царство“ на класическата музика с едни от най-красивите цигулкови концерти. Заедно със Софийска филхармония изключителният солист и камерен изпълнител ще изпълни Концерт за цигулка №1 от Сергей Прокофиев, Дивертименто на Константин Илиев и Симфония № 2 на Скрябин. Зад диригентският пулт ще застане определяния от световната преса „изумителен диригентски талант” Лио Куокман.

Родом от Русе, талантливият ни музикант получава световно признание още в зората на своята кариера. Светлин Русев завършва Консерваторията в Париж през 1998 г., свирил е на много от най-престижните концертни сцени по света - Болшой театър, Сънтори Хол, Sumida Triphony Center Hall, Център за изкуства – Сеул, ЮНЕСКО, Театър „Шанз-Елизе“,Alte Oper – Франкфурт, Palais des Beaux Arts в Брюксел и др. От септември 2008 г. е преподавател по цигулка в Националната консерватория в Париж, а от края на 2016 г. е е концертмайстор на Оркестъра на Романска Швейцария, основан преди век от Ернест Ансерме. Посланик е на добра воля към УНИЦЕФ.

Този март българката публика в София, Пловдив и Русе ще има възможността да се наслади на изкуството на големия ни музикален талант. Концертът под надслов „Омагьосаното царство“ ще се състои на 12 март от 19 ч. в зала България. Билети са на цени от 10, 15 и 20 лв. и са налични на касата в залата и в мрежата на Ивентим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА