Last news in Fakti

6 Юли, 2017 02:45 2 124 1

Новият филм за Левски обикаля България

  • филм-
  • васил левски-
  • лъвский-
  • искрен красимиров

Предпремиерата на „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско" е на 6 юли от 21:00 часа

Новият филм за Левски обикаля България - 1

Новият филм за Васил Левски – „ЛЪВСКИЙ: Европеец в Българско“, започва шествието си по родната земя. Обиколката на автора на филма – режисьорът Искрен Красимиров, и неговият екип на „НЕзабравимата България“, започва с Лятно кино на 6 юли от 21.00 ч. от площада в столичния квартал „Илиянци“.

Това ще е първата предпремиера на лентата за Апостола на Свободата, следват още предпремиерни прожекции в Радомир (7 юли), „Сити Марк Арт център“ в София (8 и 9 юли), Ловеч (10 юли), Велико Търново (11 юли) и Червен бряг (12 юли). Същинската премиера на лентата ще се състои на 13 юли – четвъртък, от 18:30 ч. в Аулата на Софийски Университет „Св. Климент Охридски“.

След премиерата Красимиров, водещият на филма Златимир Йочев, акторът Симеон Владов (в ролята на Левски) и сценаристите Красимир Стефанов и Илиана Минковска, ще посетят само в рамките на една седмица още Оряхово, Търговище, Копривщица, Хасково, Правец, Ботевград, Несебър, Берковица, Балчик, Батак, Троян, Зверино и София.

Финалът на Апостолското турне ще бъде на 23 юли през целия ден на връх Шипка, където в най-високото кино у нас – „Парк-музей Шипка“ , филмът за Апостола ще се върти цял ден и всеки посетил националната светиня, ще има възможност да се снима за спомен с „живите Ботев и Левски“ – Искрен Красимиров и Симеон Владов.

Новият филм за Левски обикаля България


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Армандо

    2 1 Отговор
    Защо искат да ни накарат да подръжаваме, на нещо по младо и изкуствено създадено??! Каква европа, какви глупости!