16 Август, 2017 23:59 1 212 0

Световният Drum and bass елит идва у нас (ВИДЕО)

  • drum and bass-
  • hmsu-
  • варвара-
  • фестивал-
  • bass sea festival

Bass Sea Festival с второ издание тази година

Световният Drum and bass елит идва у нас (ВИДЕО) - 1

За втора поредна година родната организация HMSU и британският лейбъл Formation Records се обединяват, за да доведат на родното Черноморие част от елита на световния дръм енд бейс. Мястото на провеждане е отново едно от най-красивите и незастроени места по нашето Черноморие - плажът Wake-UP край Варвава. Датите тази година са 17, 18 и 19 август, а програмата обещава да е повече от интересна с над 20 международни гости и още толкова български участници.

Първото издание през 2016 г. постави една солидна основа и тази година продължава със сериозно надграждане и заявка за топ дестинация за почивка и забавление на елита в дръм енд бейс и джънгъл музиката. Всички гости от миналата година бяха очаровани от красотата на дивата част от българското черноморие и тази година водят със себе си още приятели.

Към “кръстникът” на дръм енд бейс-а Grooverider ще се присъединят още хедлайнери като:

- едно от най-популярните имена в момента - The Prototypes

- джънгъл машината Bladerunner

- “най-доброто ново MC” за 2017 - Toddlah

- любимецът на българската публика Dj SS.

За първи път в България ще имаме възможност да послушаме още един от най-горещите проекти в момента North Base, дългогодишния продуцент Cabbie, новата надежда Glitch City от лейбъла на The Prototypes - Get Hype Recordings и американския ветеран MC Digga Bruckshot и англичанина Dj Promo.

За втора година ще можем да чуем 4 артисти от най-голямото британско онлайн радио Rough Tempo - собственика Scoundrel с водещите Bader, Fiend Reflex и Hyper Fizix. Британското MC Warren G, поляка KRS Skillz, румънците B-tone, Crunkie, Kevlar са само част от останалите гости, които ще представят сетовете си по време на трите дни и нощи на фестивала. “Тази дружина са практика са вече влюбени в Bass Sea Festival”, споделят организаторите.

Българското участие също не е за пренебрегване, като засега са потвърдени артистите от HMSU - High Roll, Ogonek, EXo, Faith, Targy и Acidtrip. Очакват се много и разнообразни партита от лейбълите в програмата, както и такива на тайни локации.

Предстои и издаването на специален албум-компилация BASS SEA LP, която ще бъде пусната в продажба на 1-ви септември, като в нея участват над 25 артисти от целия свят. Това се случва за първи път в България и ще позволи на световната днб сцена да се запознае “дистанционно“ с настроението на това неподправено морско преживяване и музикалните качества на артистите, участващи в нея.

Първите промо билети бяха светкавично разпродадени. В момента, билети могат да бъдат закупени на цена от 30 и 35 лева за трите дни на фестивала. Еднодневните билети са на цена от 15 лева и могат да бъдат намерени в разпространителната мрежа на EVENTIM.bg онлайн и в цялата страна. На място фестивалният билет ще струва 40 лева, а еднодневният - 20 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА