Last news in Fakti

20 Декември, 2011 15:26 1 049 0

Алмодовар с номинация за „Златен глобус“

  • алмодовар-
  • златен глобус

Режисьорският дебют на Анджелина Джоли се състезава за отличието

Най-новият филм на испанския режисьор Педро Алмодовар  „Кожата, в която живея“ ще се състезава за приза "Златен глобус" за най-добър чуждоезичен филм. Това съобщи Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда отличията.

Лентата на Алмодовар ще се съревновава с китайския филм "Цветята на войната", дебюта като режисьор на Анджелина Джоли "Земя на кръв и мед", белгийския "Детето с колело" и иранската продукция "Една раздяла".

Прочутият испански режисьор изрази своето удовлетворение от номинацията. Това се случи по време на представянето на неговата книга "Архивите на Педро Алмодовар".

„Аз бях номиниран за последните ми два филма и то по различни причини. Бях много уморен, точно бях се върнал от екскурзия и така и не отидох на церемонията, тази година обаче ще бъда там, получих номинацията и не че ентусиазмът ми е по-голям от друг път, но смятам, че сега е подходящият момент“, заяви режисьорът.

Педро Алмодовар има богата колекция от отличия. Той е носител на зве награди "Оскар" - за оригинален сценарий за филма "Говори с нея" и за най-добър чуждоезичен филм за "Всичко за майка ми ". Тези продукции му носят и два приза "Златен глобус".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА