Last news in Fakti

23 Януари, 2012 09:30 1 056 0

BraZZoBrazZZie фест за първи път

  • brazzobrazzzie-
  • джаз-
  • музика-
  • михаил йосифов
BraZZoBrazZZie фест за първи път - 1
Михаил Йосифов секстет. Снимка: Фейсбук

На богатството, красотата, многообразието и неизбежността на духовата музика е посветено първото издание на фестивала BraZZoBrazZZie, който ще се проведе в Sofia Live Club от 10-ти до 12-ти февруари. Три дни музикално разнообразие (както и някои пълни безобразия) обещават организаторите на феста от Брас Асоциация и 24/7.

Брасът е навсякъде около нас. Може и да не ти се вярва. Може и изобщо да не разбираш за какво иде реч. Но той е навсякъде. Фънк. Ритъм & Блус. Джаз. Реге. Ска. Латино. Луди балкански ритми. Стара градска музика. Класика. Винаги е тук. Присъствието му е толкова естествено, че често пъти остава незабелязано. Тромпет. Саксофон. Тромбон. Туба. Валдхорн. Флюгелхорн. Дори и да не си представяш какво точно се крие зад тези имена, със сигурност поне веднъж си чувал красивия им глас. Основен участник или незаменим помощник. Медният духов инструмент е задължителна съставна част от повечето музикални ястия, от които човечеството днес с удоволствие си хапва.

Брас Асоциация е идейна структура (да се разбира: музикална мафия), създадена през 2008 година от тромпетиста Мишо Йосифов и тромбониста Вили Стоянов  едни от най-добрите музиканти, с които към днешна дата родната музикална сцена разполага.

Брас Асоциация събира музиканти от различни поколения и с различни творчески търсения, обединени от добрата енергия и от любовта си към духовата музика. Членовете на Брас Асоциация са музиканти, които създават и участват в проекти от различни жанрове, и които рисуват модерния облик на съвременната музика в България. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА