Last news in Fakti

8 Октомври, 2018 00:00 975 0

Керамиците се обединяват в международна мрежа

  • грънци-
  • керамика-
  • керамици

Началото бе дадено през лятото на пленер, където са участвали артисти от Полша, Мексико и България

Керамиците се обединяват в международна мрежа - 1

Създава се световна мрежа на артистите керамици, чието начало се поставя чрез международен пленер "Мостове на изкуствата: Керамика", съобщиха от Художествената галерия в Русе, където е подредена изложба от пленера.

В пленера, който е преминал в началото на това лято, са участвали утвърдени артисти-керамици от Полша, Мексико и България, историци и преподаватели, както и възпитаници на две училища по изкуствата от Пловдив и София.

Предстои изложбата от творбите след Русе да бъде показана в галерии и изложбени пространства в Полша. Тематично инициативата е свързана с Европейската година на културното наследство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА