Last news in Fakti

27 Януари, 2019 11:00 3 481 3

Родители на убито дете искат изтеглянето на номиниран за "Оскар" филм

  • оскар-
  • дете-
  • убит-
  • родители-
  • филм-
  • ливърпул-
  • джеймс бълджър

Родителите на жертвата помолиха режисьора да оттегли късометражния филм

Родители на убито дете искат изтеглянето на номиниран за "Оскар" филм - 1
Снимка: Shutterstock

Английско семейство иска изтеглянето на номинацията на един от късометражните филми, които ще се борят за "Оскар" тази година. Денис Фъргюс и Ралф Бълджър са родители на дете, убито на 2-годишна възраст от две по-големи деца в Ливърпул. Именно тази шокираща история разказва лентата "Detainment".

Жестокото престъпление е извършено през 1993 г. от 10-годишните Джон Венъбълс и Робърт Томсън, които отвличат, измъчват и убиват малкия Джеймс Бълджър. Трупът на детето е открит два дни по-късно край железопътна линия. Ирландският режисьор Винсънт Ламб създава 30-минутен филм за случая. Лентата е представена като "истинска история, основана на полицейски протоколи и записи".

Родителите на жертвата обаче помолиха режисьора да оттегли късометражния филм от номинациите за "Оскар" и да се откаже от неговата дистрибуция. Те изтъкнаха, че не са давали съгласие за заснемането му. Петицията за премахването на "Detainment" от надпреварата за наградите "Оскар" вече е събрала десетки хиляди подписа, предаде Нова телевизия.

Малолетните извършители са пуснати на свобода условно през 2001 г. със сменена самоличност, за да се избегне евентуална репресия. През февруари 2018 г. единият от тях - Джон Венъбълс, е осъден на три години и четири месеца затвор за притежание на педофилски порнографски материал. През 2010 г. той получава ефективна присъда от две години, след като се признава за виновен за притежание на детски порнографски снимки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    5 2 Отговор
    Какво е "номиран"?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 q2z

    4 0 Отговор
    Без коментар.