12 Февруари, 2019 22:32 1 687 6

Малки и големи ще разсъждават за наследството на Левски

  • васил левски-
  • левски-
  • музей-
  • годишнина-
  • програма-
  • апостола

Посетителите ще могат да се докоснат и до малкото запазени вещи на Левски

Малки и големи ще разсъждават за наследството на Левски - 1
Снимка: НВИМ

Националният военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи годишнината от обесването на Левски с безплатна семейна образователна програма, посветена на делото на Апостола. Тя ще може да бъде посетена на 17 февруари (неделя) от 10.30 и 14.00 ч. в киносалона на музея.

Програмата „Васил Левски – вчера и днес“ ще представи не само идеите на Дякона като нов етап в националноосвободителното движение, но и ще покаже как той присъства в спомените на съвременниците си. Малките гости на Музея заедно със своите родители ще могат да разсъждават върху това, какво е наследството, което ни е завещал Левски, пренесли ли сме завета му във времето и какво е нашето разбиране за Апостола на свободата днес.

Посетителите ще могат се докоснат и до малкото запазени вещи на една от най-ярките личности в нашата история, които НВИМ има честта да съхранява за поколенията – косите на Левски, запазени от майка му, кръстчето, което е носил постоянно, тасчето за вода и личния му револвер, система „Гасер“, М 1870, заплащайки входна такса според утвърдения ценоразпис на Музея. По повод годишнината постоянната хронологична и външна експозиция на НВИМ ще работи извънредно на 18 и 19 февруари (понеделник и вторник) от 10.00 до 18.00 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 hmhmhm

    11 3 Отговор
    Горкият Левски - обръща се в гроба като гледа какви башибозуци и продажници вилнеят сега в България! Както е казал той - 'ножа трябва да играе, не става само с думи".
    Поклон пред теб , Апостоле!
  • 2 Индиана Джоунс

    3 5 Отговор
    Преди години беше намерено едно писло от Дякона написано 2 г. преди смърта му в което пишело че русофобите ще затрията България!
  • 3 Асклепий

    5 1 Отговор
    Иисус от Назарет:"Царството небесно е във вас и вие сте в царството небесно."
    Времето е в нас и ние сме във времето.То нас обръща и ние него обръщаме"В.Левски

    Коментиран от #4

  • 4 Атеиста

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Асклепий":

    Бля бля бля.......
  • 5 Patriot

    3 0 Отговор
    Народе!!!!
  • 6 Batushka

    2 1 Отговор
    Превърнахме го във фетиш ...ама ако беше доживял освобождението дали нямаше да свърши в мизерия забравен от всички...Стамболов щеше да му види сметката..