Last news in Fakti

10 Април, 2012 15:44 4 139 1

Голота в обектива: Хърб Ритс

  • фотография-
  • хърб ритс-
  • хърбърт ритс-
  • изобразително изкуство
Голота в обектива: Хърб Ритс - 1
Моделите на Ритс. Снимка: http://www.mfa.org

Фотографът Хърб Ритс, майсторът на черно-бялата голота, вдъхновена от древногръцките скулптури, се завръща с подробна изложба в САЩ. Ретроспекция на творчеството му, достигнало пика си през 80-те и 90-те години на миналия век, може да се види в Лос Анджелис, където творецът е роден.

Пред обектива на Ритс застават знаменитости от света на модата, спорта и политиката – от Мадона, Майкъл Джексън и Майкъл Джордан до Далай Лама, Роналд Рейгън и Михаил Горбачов.

Хърбърт Ритс (Хърб Ритс) е сред светилата на модната  и художествената фотография. Запазената му марка са изчистените и семпли снимки. Снима за световноизвестни списание и марки.

Роден в САЩ през 1952 година в семейството на бизнесмен и дизайнерка, той умира от пневмония преди 10 години. Изминалото десетилетие явно е причината за пищната изложба със снимки на Ритс, подредена в Лос Анджелис.  

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.