Last news in Fakti

9 Април, 2012 19:12 8 796 1

Открийте 10-те разлики

  • анна утопия джордано-
  • изобразително изкуство-
  • ренесанс-
  • картини-
  • корекция

Нов поглед върху голите Венери на Ренесанса

Открийте 10-те разлики - 1
Снимка: http://blog.thaeger.com

Слаби жени в картините на Тициан и Велазкез? Пищните женски форми може и да са били запазена марка на художниците на Ренесанса, но днес на почит са по-финните дами. Днешният идеал за красота съвсем не е неприложим към изобразителното изкуство на онова време. Показва го авангардна художничка, позволила си майсторски да коригира Венерите на някои от най-големите имена в историята на изкуството.

Та, как би изглеждала известна ренесансова картина с голи тела, но не пухкави и закръглени,  а със слаби и кльощави модели?

Италианската художничка Анна Утопия Джордано дава отговора – тя се прочу с адаптациите си на световноизвестни платна с голи герои, но в днешния по-фин вариант. Някои критици аплодират тънкостите на уменията й на Photoshop, а други твърдят, че подобно „маскиране“ на шедьоври не е толкова сполучливо. Ако се вгледате внимателно, може да откриете и повече от една разлика.

Утопия, както художничката се нарича, живее в Неапол и Милано, където определено може да се черни вдъхновение за корекциите си. Освен това, тя е поетеса и модел.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    0 0 Отговор
    Е тая слабата определено има по-съблазнителен задник!