Last news in Fakti

24 Април, 2012 08:02 1 310 1

Оркестърът за народна музика на БНР на турне

  • бнр-
  • народна музика-
  • турне-
  • юбилей

Оркестърът за народна музика на БНР отбелязва своята 60-годишнина с концертно турне в страната. Петдневната обиколка ще започне с концерт в обновеното студио на Радио Благоевград на 24 април от 19 часа. Първата изява на   състава - един от най-професионалните и водещи оркестри в България, се осъществява с любезното съдействие на „Благоевград-БТ” АД и подкрепата на регионалната радиостанция, съобщават от националното радио.

В програмата са включени едни от най-известните пиеси от репертоара на оркестъра на БНР. Те ще бъдат изпълнени под диригентството на Димитър Христов. Сред солистите са Ваня Вълкова и Денислав Кехайов. Гостите ще чуят и любимия си изпълнител Георги Гоцев, поканен специално за концерта от Радио Благоевград. Той ще изпее последните си песни, записани в Българското национално радио и съхранени в музикалания фонд на обществената медия.

Следващият концерт е в Първо студио на Радио Пловдив – на 25 април от 19 часа.

От радиостанцията също са поканили за участие в концерта любими певци от региона – Димитър Богданов и Гергана Попова

Концертът в Стара Загора ще се състои в залата на Синдикалания дом в града на 26 април от 19 часа. От Радио Стара Загора са се погрижили публиката да чуе и любимата си певица Дарина Славчева.

Турнето ще продължи с концерт в Първо студио на Радио Варна – на 27 април от 19 часа. В него ще участват квартет ”Ваяна” и най-младият солист на оркестъра - изпълнителят на кавал Радослав Иванов, който е ученик на Николай Докторов. 

Концертите по повод 60-годишнината на Оркестъра за народна музика на БНР ще завършат с гостуване в Шумен. Домакините от Радио Шумен ще посрещнат гостите в концертната зала на общината на 28 април в 18 часа.

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио изпълнява както оригинална, така и обработена вокална и инструментална народна музика от всички етнографски региони на страната. Изпълнителите са безупречни професионалисти, като всеки един може да бъде и солист. Много от тях са и композитори и аранжори, което обогатява и допълва инструменталния стил.

Входът за концертите е свободен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.