22 Май, 2019 15:33 7 023 6

Джордж Р. Р. Мартин проговори за края на "Игра на тронове": Ще има разлика в...

  • игра на тронове-
  • джордж р. р. мартин-
  • автор-
  • книги-
  • сериал-
  • hbo-
  • край

Краят на книгите ще е различен от този на сериала, обясни авторът

Джордж Р. Р. Мартин проговори за края на "Игра на тронове": Ще има разлика в... - 1
Снимка: БГНЕС

След спорния край на най-успешния телевизионен сериал на всички времена "Игра на тронове", феновете не спират да питат кога ще се появят и последните две книги от фентъзи поредицата, както и дали финалът им ще бъде същият като на сериала.

В блога си авторът на "Песен за огън и лед" Джордж Р. Р. Мартин най-накрая проговори за това.

"Нямах представа, че тази среща (с Дейвид Бениоф и Дан Уайс за финала) ще сложи край на пътуване, което така промени живота ми. Нямах представа, че това ще се превърне в най-успешното шоу на HBO, че ще стане най-популярното шоу в света и че ще превърне група талантливи, но непознати актьори в толкова огромни звезди."

Авторът на романите благодари на всички, които са се включили в продукцията.

"Предполагам, че това не е последният път, в който виждате света на Вестерос по екраните си, но и предполагам, че това зависи от представянето на другите проекти, които планираме в момента." Припомняме, че в момента се работи по сериал, свързан с далечната история на Вестерос и възникването на познатите ни знатни фамилии.

За книгите той написа следното:

"А аз пиша. Зимата идва, казах ви го отдавна... и е така. "Ветровете на зимата" закъснява, знам, но ще бъде готова. Няма да кажа кога, опитвал съм да го правя преди, но само ще ви подразня и ще се "урочасам"... Но ще я завърша, а след нея ще бъде готова и "Мечта за пролет", поясни Мартин.

Джордж Р. Р. Мартин проговори за края на "Игра на тронове": Ще има разлика в...
Снимка : Shutterstock

А дали финалът ще бъде същият като този, който видяхме, писателят обясни така:

" Ами... да. И не. И да. И не. И да.", написа той, като допълни, че със създателите на сериала са работили по т.нар. "златна среда".

"Те имаха шест часа да завършат последния сезон. А моите книги общо биха запълнили близо 3000 страници материал за сценарии. Също така, между сериала и книгите има огромни разлики. Има герои, които никога не са се появявали на екран, но пък в книгата имат важни роли.

"Читателите ще разберат какво се случва с всички онези десетки герои, с които зрителите на сериала така и не се запознаха. И ще има еднорози... или поне нещо такова..."

Авторът на сагата определи въпросът "Кой е истинският край?" за глупав и посъветва хората да мислят трезво и да не спорят за това в интернет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кино критик

    7 4 Отговор
    Сериала,, Игра на Тронове " ще има продължение. HBO няма как да си позволи да загуби такъв касив сериал току така! Това е,, Игра на Тронове" не е приказка от Братя Грим да завърши,, оженили се, и си народили деца и живяли до дълбоки старини"

    Коментиран от #5

  • 2 Топ

    8 3 Отговор
    Ще има странични истории, но не и продължение към Игра на Тронове. Честно казано след нескопосания осми сезон, разбираемо е оплюването по сценаристите. Breaking Bad си остава топа.

    Коментиран от #4

  • 3 Брутален

    7 3 Отговор
    Брутално уникален ! Ако някой е направил грешката да не го гледа да го започва веднага ...и му завиждам благородно!

    Коментиран от #6

  • 4 Кино критик

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Топ":

    Искаш ли да ти кажа че щеима продължение и то е че Джон Сноу който го прецака отвсякъде ще се върне с Дракона и ще си потърси правата. Сестрите Сняг се подкрепиха взаимно заедно с братчето им инвалида. Сезон 8 беше най логичната развръзка. Героите които отпаднаха бяха изразходени но макс в сериала и вече си губеха смисъла да участват.
  • 5 Брат Грим

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кино критик":

    Ти сигурен ли си, че си мислиш за приказките както братя Грим са ги писали или за поолигофренчените варианти с розов край?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.