Last news in Fakti

21 Юни, 2019 19:19 6 326 7

Най-голямото българско знаме е почти готово

  • рожен-
  • знаме-
  • роженски събор

Национален трибагреник с площ от 7000 кв. м. ще украси Роженските поляни от 19 до 21 юли

Най-голямото българско знаме е почти готово - 1

Най-големият национален трибагреник, който ще украси Роженските поляни по време на Роженския събор от 19 до 21 юли е почти готов, съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

Във флага досега са вложени 45 500 метра плат, 22 000 метра конци и на този етап с размери 21 метра ширина и 300 метра дължина и обща площ от 6300 кв. м. Знамето се изработва вече месец и остава още малко преди да бъде окончателно завършено, когато ще е с площ над 7000 кв. м и ще тежи над 600 кг. В град Първомай за трети път изработват внушително знаме за Роженския събор.

След приключване на събитието през 2016 г. те превърнаха големия флаг в 13 000 малки знамена, които бяха раздадени в Деня на българската независимост – 22 септември в София. Огромното българско знаме се превърна в един от символите на Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“.

На 20-и юли, събота, в 18.00 ч. организаторите, Сдружение „Рожен – Наследство в бъдещето“ и Община Смолян, канят в подножието на върха всички деца и младежи, дошли на събора с народни носии, за да се направи снимка събрала в едно най-много българчета с най-голямото българско знаме. Това ще илюстрира посланието и мисията на Роженския събор – да съхранява българския дух и традиции и да ги предава на бъдещите поколения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гого

    8 0 Отговор
    45.5 декара плат за 7декара знаме!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Голяма работа пари на вятъра

    6 5 Отговор
    Да бяхте ги дали за някой болен човек , или на деца в нужда ... и без тва в мангалия на никой не му пука . Големи патриоти сте всички мама ви мръсна !!!!
  • 4 Тръмп

    5 4 Отговор
    Великолепно е това което правят на Рожен!!!:):):)

    Коментиран от #5

  • 5 Behemoth

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Тръмп":

    Ами тропат робски танци по османски тертип...великолепно е за селяните от ГЕРБ!
  • 6 Не ни трябва това знаме

    7 2 Отговор
    Не го заслужавам щом се оставяме шепа престъпници да надделяват върху цял народ, уж патриоти
  • 7 Kasapina

    2 3 Отговор
    Много смешни трагични и жалки са българите те ги лашкат от горе и от доло хора бес достойнство .