Last news in Fakti

29 Юли, 2019 06:30 2 141 5

Сър Елтън Джон отново разчувства света (ВИДЕО)

  • елтън джон-
  • спин-
  • хив-
  • кения

Гала събитие на фондацията на музиканта събра над 6 милиона долара за тестване на ХИВ в Кения

Сър Елтън Джон отново разчувства света (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сър Елтън Джон беше домакин на гала събитие в Кап д'Антиб, Франция, което събра над 6 милиона долара в полза на борбата с СПИН в Кения благодарение отчасти на продажби на търг на луксозни автомобили и пиано, използвано от певеца във филма "Рокетмен", предаде Ройтерс.

Сред присъстващите на гала събитието във вила в Кап д'Антиб бяха фронтменът на Coldplay Крис Мартин, китаристът на The Who Пийт Таунсенд, актрисата Джоан Колинс и Тарън Еджъртън, който изпълнява ролята на сър Елтън в "Рокетмен".

"Тук сме заради моята фондация за борба със СПИН - каза Джон пред журналисти. - Надяваме да съберем пари за хората, които се нуждаят от тях в борбата с ХИВ и СПИН."

Крис Мартин изпълни песента "Viva La Vida", а след това към него на сцената се присъедини Джон за изпълнението на хитовете "I'm Still Standing" и "Rocketman". Гости на събитието залагаха за лотове на търг, сред които автомобил "Бентли" от лимитирана серия, яке на "Гучи", носено от Еджъртън в биографичния филм, и билети за концерти от последното световно турне на сър Елтън.

Партито имаше за цел да подкрепи програма, чрез която на 400 000 млади мъже в Кения да бъдат предоставени медицински инструменти за тестване на наличие на ХИВ.

Фондацията на сър Елтън Джон е дарила около 450 милиона долара за подобни проекти от основаването си през 1992 г. Повечето от средствата идват от годишни партита и търгове.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гостилничаря

    7 2 Отговор
    на 400 000 млади мъже в Кения да бъдат предоставени медицински инструменти за тестване на наличие на ХИВ.------------- Ако младите мъже в Кения внимават къде ползват собствените си инструменти, ефектът ще е доста по-голям. Сексуалната култура се базира на общата такава, ако имаш безразборни полови контакти няма никакъв смисъл от каквото и да било друго.....
  • 3 Рошко

    8 5 Отговор
    Сър гей Джон не може изобщо да ме разчуства,и кой свят р разчувствал ? Гейския

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 11ап

    4 3 Отговор
    СЪР? По скоро ....ЛЕЙДИ!