Last news in Fakti

18 Юни, 2012 16:06 1 095 0

Колективен трудов договор в музиката и танца

  • колективен трудов договор-
  • музиката-
  • танца

    "Ние си партнираме много добре със синдикатите, диалогът ни с тях е ползотворен. Важно е сега да положим усилия да се спазва това споразумение, на базата на което вече по места ще се сключват колективните трудови договори", каза министър Вежди Рашидов на церемония по подписване на браншов колективен трудов договор в областта на музиката и танца.

Подписи под документа положиха председателите на Независима синдикална федерация „Култура” към КНСБ и на федерация „Култура” към КТ „Подкрепа”, както и председателите на Съюза на музикалните и танцови дейци в България и на Българската асоциация на работодателите в областта на културата /БАРОК/.

    На церемонията присъстваха президентът на КНСБ Пламен Димитров, президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев и заместник-министърът на културата Митко Тодоров.

Рашидов уточни, че предстои подписване на браншов колективен договор и с театрите, а в сферата на музейното дело такова споразумение вече бе подписано преди повече от година.

    Лидерите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ "Подкрепа д-р Константин Тренчев бяха единодушни, че социалният диалог между Министерството на културата и синдикатите е добър. Понякога може да имаме и различни виждания и спорове, но в тях се ражда истината, отбелязаха министърът и синдикалистите.
    Президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ "Подкрепа д-р Константин Тренчев подчертаха, че ще настояват за повече средства за културата при предстоящото обсъждане на бюджета за следващата година - както за дейност, така и за заплати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА