Last news in Fakti

8 Ноември, 2015 03:00 3 034 1

Музиката по "Властелинът на пръстените" е най-добрият саундтрак

  • властелинът на пръстените-
  • музиката-
  • саундтрак

Композицията на Хауърд Шор изпревари музиката на Списъка на Шиндлер

Саундтракът към трилогията „Властелинът на пръстените“ бе обявен за най-добрия в историята, съобщи Би Би Си.

Композицията на Хауърд Шор триумфира в анкетата на Classic FM. Тя изпреварва класираният на второ място саундтрак на „Списъка на Шиндлер“ написан от Джон Уилямс и този на „Гладиатор“, написан от Ханс Цимър.

На четвърто място е друго произведение на Джон Уилямс, а именно саундтракът по „Междузвездни войни“.

Илайджа Ууд, който играе ролята на Фродо Бегинс във „Властелинът на пръстените“ сподели, че музиката е била ключова част от успеха на филма.

„Саундтракът винаги е много важен за един филм, тъй като той те кара да почувстваш атмосферата на случващото се. Хауърд Шор свърши невероятна работа с „Властелинът на пръстените“. Музиката те пренася в самия филм. Хората гледат филма и се срещата за музиката“, заяви Ууд. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атанас

    0 0 Отговор
    Отлично.