17 Ноември, 2019 22:34 1 427 3

Книга за деца от Пол Маккартни излиза на български език

  • пол маккартни-
  • книга

Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби, и за техните деца, за да могат да им го четат преди лягане, допълва Маккартни.

Книга за деца от Пол Маккартни излиза на български език - 1
Снимка: БТА/АР

Музикалната легенда и основател на „Бийтълс“ Пол Маккартни издава първата си книга за деца - „Хей, дядо Готин!“, съобщиха българските издатели. Илюстрациите са на Катрин Дърст.

Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света, казва авторът. Той има четирима внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения, а той си пада малко нещо магьосник. Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби, и за техните деца, за да могат да им го четат преди лягане, допълва Маккартни.

От момента, в който пише първата си песен на 14 години, той поема по стъпките на кариера, несравнима със своето многообразие, креативност и влияние. През 60-те години Пол променя света завинаги с „Бийтълс“.

Не спира дотам, а продължава да покорява връх след връх и като соло изпълнител, като основател на „Уингс“, а също и в сътрудничество с много световни артисти.

До момента Пол Маккартни е носител на 18 награди „Грами“, а през 1996 г. получава звание от кралицата за заслугите му към музикалното наследство на Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Набора

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Да, прав си и така си беше. Но на Пол не му е работата да пише измислени книжки за деца. Остарял, оглупял и вдетенен старец е станал. Поне това съдя от тоя жалък опит да напише книга.
    Някои хора не се усещат, като започнат да се излагат. Всичко трябва да е с мярка, инак накъртва.