Last news in Fakti

3 Януари, 2020 22:03 5 685 14

„Завръщане“ е най-гледаният български филм за 2019 г.

  • завръщане-
  • филм-
  • класация

В лентата Стефан Данаилов изигра последната си роля в киното

„Завръщане“ е най-гледаният български филм за 2019 г. - 1

„Завръщане“ на режисьора Ники Илиев е най-гледаният български филм за 2019 г. с общо 91 018 зрители и бокс-офис от 797 609 лв., сочат данни на разпространителите. Бяха показани общо 19 нови ленти, произведени у нас, което е рекорд за последните години.

„Завръщане“, в който Стефан Данаилов изигра последната си роля в киното, спечели любовта на зрителите и те пълниха киносалоните в продължение на седем поредни седмици.

С близо 300 000 зрители римейкът на класическата анимация „Цар лъв“ е най-гледаният филм у нас за 2019 г. На второ място е „Отмъстителите: Краят“ (218 863 зрители), който е най-гледаният филм в кината по целия свят. Българският „Завръщане“ е на 12-о място. В топ 20 има само още една родна лента - „Доза щастие“ (13-о място, 89 877 зрители).

Филмът с участието на редица популярни актьори, сред които Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Орлин Павлов, Диляна Попова, Евелин Костова, Искра Донова и двама от продуцентите Башар Рахал и Ники Илиев, се нарежда и в топ 10 на най-гледаните български филми след промените.

Разказът е за четирима приятели, които се събират отново след 20 години в родния си Пловдив. Романтичната комедия, заснета на някои от най-красивите места на Пловдив, е част от събитията в годината, в която градът беше Европейска културна столица. Филмът е изцяло частно финансиран и е създаден с подкрепата на фондация „Пловдив 2019“ и рекламодатели от българския бизнес.

Успехът на „Завръщане“ и положителните реакции на зрителите са най-добрата възможна оценка за филма. Освен премиерите в Лондон, Матера, Черна Гора, в следващите месеци предстоят прожекции във Виена, Берлин, Хамбург, Франфукт и Чикаго. Филмът се разпространява от bTV Studios.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Награда

    24 4 Отговор
    И наградата за Най тъпия филм за 2019 е ...... Завръщане ...Ура! ... Ужас !
  • 2 Behemoth

    10 1 Отговор
    Пак съм пропуснал...
  • 3 Име

    22 1 Отговор
    Защо във всички български филми има крясъци и скандали?
    Този не искам и да го гледам. По принцип питам?

    Коментиран от #11

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор
    ШИВАЧКИ Е ХУБАВ ФИЛМ БЪЛГАРСКИ
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    ШИВАЧКИ Е ХУБАВ ФИЛМ БЪЛГАРСКИ
  • 6 Мили дебили

    11 0 Отговор
    Горкото бг кино, горкото бг кино, с какво заслужи това!?! Тиквеният век на бг култура!!! С шлюпки от тиквени семки в калта, ще бъдат изписани имената на съвременните дейци на културата!
  • 7 НЕ мерси!

    18 1 Отговор
    Вчера случайно гледах българския филм "Революция Х" и безкрайно съжалих ! Едвам го догледах показвайки невероятен мазохистичен дух само от любопитство до къде, ще стигне съвременната ни филмова некадърност ! То Гери Никол, то Бербатов, то некадърност с мааалки изключемния, но толкова малки, че не могат да изтрият срама от тази БОЗА !
    Ако и тоя филм е нещо подобно, а съдейки по актьорския състав е, хич и не ща да го виждам! Съвременното ни кино явно вече е някакъв нескопосан рекламен клип на разни продукти омешан с некадърни актьори, Сори!
  • 8 месара

    9 2 Отговор
    за пръв път чувам че има такъв филм!
  • 9 Зрител

    14 2 Отговор
    Поредния филм-резил през последните 30 години ! Бездарието е завладяло БГ киното !
  • 10 косми дръжка художник

    7 1 Отговор
    общо взето с пръдня боя са направили
  • 11 Гост

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Име":

    Защото това е типично поведение за всички балкански народи.

    Коментиран от #12

  • 12 Име

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Всъщност това е типчно поведение за дебилите и простаците.
  • 13 Гост

    2 0 Отговор
    Поредната боза . Кой знае каква е глупост. Тъпотия и модерни джендърски лафове.
  • 14 Ушев долен бандит на пастет

    3 0 Отговор
    За пръв път го чувам. Сигурно защото не гледам, не слушам и не чета медиите на статуквото.