Last news in Fakti

25 Юли, 2012 17:46 1 737 0

Решават бъдещето на Беглика фест

  • беглика фест-
  • бъдеще

След като обсъдят алтернативите в образованието във “Форум Бъдеще”, Беглика Фест-феновете ще могат сами да решат в каква насока да се развива и любимият им фестивал

С малък експеримент по пряка демокрация ще влезе във фестивалната история петото издание на Беглика Фест, който се случва на брега на язовир Голям Беглик от 17 - ти до 19 - ти август;

Посланието на тазгодишния фестивал - че създаването на среда на креативност и иновативации е в собствените ни ръце - ще изкристалзира особено ясно в двете нови дискусионни платформи, които ще освежат тазгодишния фестивал: Форум “Бъдеще”: за алтерантивите в образованието и “Беглика Утре” - за бъдещето развитие на самия фест. Именно с тази стъпка, организаторите се надяват да затвърдят идеята, че това е различен фестивал, създаван от своята публика, а не за нейна консумация.

Шеметната музикална програма пък ще радва почитателите на нестандартните музикални смески: етно-фюжън, балкан бийт електроника, полски клезмер джаз, сайкъделик етно рок, както и много други, които не се побират в стандартните стилови клишета.

Сред имената са наследниците на Корай Орум: Фокателеп, поляците от Етномалия, Sound Skaters, Balkan Vision & Machina  и много други.

В традиционните дневни работилници на фестивала са оригинални занимания като: Работилницата за усмивки, работилницата за месене на хляб, хамачената градина, шевици и тъкане на кръгъл стан с “Ято пеперуди”, дръм-съркъл, Йога кът, както и кът със стари български игри и детска био-градинка.

Както винаги, в защита на туризма, който опазва природата, а не я унищожава, всеки ще може да наеме планински велосипед, кану-каяк или да се спусне по въжени елементи с помощта на професионални алпинисти.

На високо ще се качат ди джеите пък от Chill Station -– тяхната сцена над язовир Голям Беглик ще бъде изградена под върха на беглишки бор,  на около 5 метра височина от Асоциация за строителство с естествени материали. Формацията Chill Station обединява артисти от различни дисциплини –ди джеи, фотографи, акустични музиканти и актьори в търсене на отворена платформа за творческо себеизразяване и развитие.

Тази година Беглика Фест ще бъде вълнуващ обаче освен с музиката, природата и иновациите в програмата, така и с нестандартния транспорт до вълшебната фестивална зона - дотам феновете ще могат да стигнат с водни таксита или през специален маршрут в “музея на гората”.

Билетите тази година са ограничени до 2200 - съгласно хартата за устойчиво развитие на Фестивала, която функционира от миналото издание на феста и представлява цялостна стратегия за намаляването на екологичния отпечатък въру природната територия чрез комплексни мерки, започващи от слама по пътеките, за да се намали ерозията от човеко-потока,през насърчаване на споделения транспорт, вместо придвижването с лични автомобили до ибягването на консумирането на продукти, след които остава нерециклируем отпадък;

Наръчник на фестивлания бегликаджия, можете да намерите на сайта на фестивала, където е и подробната програма на фестивала, полезна инофрмация за транспорта и метеорологичните условия.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА