Last news in Fakti

6 Март, 2020 22:30 4 293 9

Веско Ешкенази с юбилеен концерт в 13 града

  • турне-
  • концерт-
  • веско ешкенази-
  • юбилей-
  • ндк-
  • цигулка-
  • цигулар

Виртуозният цигулар отбелязва 50 години на сцената

Билетите за големия концерт, с който виртуозният цигулар Веско Ешкенази ще отбележи 50 годишнината си на сцената на Зала 1 на НДК свършиха месец преди датата му. Публиката направи най-големия подарък на музиканта, посветил живота си на цигулката, като за пореден път доказа обичта си към него. А той ще ѝ благодари с един запомнящ се концерт с богата програма от любимите си музикални произведения.. Юбилейният проект ще представи за първи път разказ за Музите на цигуларя в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове е Койна Русева.

Мартин Пантелеев – братът на Веско Ешкенази, ще дирижира Плевенската филхармония, а специални гости на празника ще бъдат музикантите Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката, с които Веско не само работи успешно през годините, споделят и истинско приятелство.

Гост музикант е руският баянист Рудик Якин.

Заедно с произведенията на Сарасате, Вивалди, Менделсон, Чайковски, Панчо Владигеров, публиката ще се наслади и на виртуозните пиеси, оркестрирани специално за този концерт от Георги Милтиядов и Румен Бояджиев – син. „Рапсодия в синьо“, „Pour Una Cabeza“, „Monti Csardas“, „Лунната соната“, „Adagio“ и други.

Голямата изненада ще бъде вече готовата творба за цигулка и оркестър “Баща и син“, написана специално за маестрото като подарък от неговия син – Артур Пантелеев.

Веско Ешкенази ще продължи юбилейните си срещи си с българската публика заедно с Плевенската филхармония в концертно турне, което ще гостува във

Велико Търново на 21-ви април, Шумен – 22-ри април, Асеновград – 24-ти април, Хасково – 29-ти май, Русе – 1-ви юни, Панагюрище – 3-ти юни, Ямбол – 4-ти юни и на откритите морски летни сцени в Бургас – 3-ти юли и Варна – 4-ти юли. През есента турнето продължава в Плевен на 8-ми октомври, Добрич – 9-ти октомври, Пловдив – 13-ти октомври и Стара Загора – 15-ти октомври.

„Ще празнувам тази любов...Към вас, към музиката, към моето семейство и моите музи!“ – споделя Веско Ешкенази по повод предстоящите събития.

Концертът „Веско Ешкенази на 50“ се организира с изключителната подкрепа на Столична община, която през 2019-та удостои музиканта с най-високото си отличие - „Почетен гражданин на София" за високите му заслуги за града. Партньор на проекта е и Националния дворец на културата.

Билетите за турнето на юбилейния концерт на Веско Ешкенази вече са в продажба в търговската мрежата на Ивентим и онлайн на eventim.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ебаго

    5 7 Отговор
    Еврейна

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ебаго":

    Да, евреин е, и какво?

    Коментиран от #3

  • 3 така така

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    не. не е евреин.
    Това, че някой тъпак му е лепнал прякор не значи, че е евреин.
  • 4 Информиран

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ебаго":

    За да приключим този безсмислен спор ето как стоят нещата: майка му Марта Ешкенази е еврейка, а баща му Веско Панталеев - българин. Бяхме съученици в Софийското музикално училище. Само не ми излиза сметката за петдесет години на сцената..., но пък може и така да е, ако е започнал да изнася концерти невръстен...

    Коментиран от #5, #9

  • 5 така така

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Информиран":

    Във вики пише, че прабаба му е еврейка. Това значи, че майка му вероятно е или 1/2 или по-вероятно 1/4 еврейка. Което абсолютно не знчи, че той е евреин.
    И кой, под дяволите, унаследява фамилията по майчина линия?!?!?

    Коментиран от #8

  • 6 селчо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ебаго":

    Всички селяндури ли не знаете кога се използва "й"?
  • 7 Путката

    2 5 Отговор
    Това е кочината .Чифути,лесбийки и пеерасти.Които ни ги навират денонощно пред очите ! БОКЛУЦИ !
  • 8 Информиран

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "така така":

    Според еврейския закон си еврейн, ако си роден от еврейка...Очевидно и 100% .Въпросът с бащата е отворен. Всеки може да бъде бащата, важно е майката.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.