Last news in Fakti

30 Април, 2020 15:27 2 424 8

Аланис Морисет направи смущаващи разкрития

  • аланис морисет-
  • певица-
  • музика-
  • разкритие-
  • насилие-
  • насилие срещу жени-
  • metoo

Изпълнителката се върна назад в дългогодишната си кариера

Аланис Морисет направи смущаващи разкрития - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В ново интервю за "Съндей Таймс“ канадската изпълнителка Аланис Морисет направи разкрития относно движението #MeToo в музикалната индустрия, разглеждайки обстойно своята дългогодишна кариера.

Със своя емблематичен албум „Jagged Little Pill“, който празнува своята 25-годишнина през юни, Морисет,която започна кариерата си като тийнейджърска поп звезда, заяви, че „женският гняв“, които тя е вложила в албума, сега е нужен повече от всякога.

"Женският гняв трябва да бъде използван за активизиране на дейност – да извисиш гласа си, да кажеш „не“, да защитиш децата си или да защитиш феминизма“, каза тя.

Аланис направи шокиращото разкритие, че е била обект на експлоатация с финансова полза и сексуално насилвана още от тригодишна възраст. Певицата призова жените да отстояват себе си и да се спре със „стигмата на забавянето на случаите на тормоз“.

„Те са изправени пред заплахата да загубят работата, репутацията си или да не им повярват. В най-добрия случай историята е заметена под килима, в най-лошия случай ви заклеймяват или уволняват."

Въпреки че филмовият свят стана свидетел на вълна от жени, които излязоха срещу насилниците си с движението #MeToo, Морисет заяви, че проблемът е много по-голям в музикалната индустрия.

„В музикалната индустрия все още не е поставено дори началото. Почти всяка жена в музикалната индустрия е била нападана, тормозена, изнасилена. Това е повсеместно - повече в музикалния бранш, отколкото във филмовия“, каза Морисет. „Само въпрос на време е, преди индустрията да има собствен взрив от истории."

Деветият албум на Морисет „Such Pretty Forks in the Road“ първоначално трябваше да излезе на 1 май, но бе отложен заради пандемията от коронавирус.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6753

    18 1 Отговор
    Са..не разбирам от кво се оплакват? Че някой е искал да правят свирки за да пробият, или че са пробили със свирки? Ебаси и моралната парадигма. Въртели задник за да пробият, ама сега гордо защитават женското достойнство :)))))
  • 2 бялото зайче

    7 1 Отговор
    И тая е на адренохром!
  • 3 Володя Пичкарьов

    11 1 Отговор
    Айдее и тая изтреще ..от три годишна...тия са ненормални бе, дали има някой, който да им повярва на такива или важи правилото че ,, и най-лошата реклама е реклама'' . Защо ли си мисля че е направила много слаб албум, за да стигне дотам по подобен начин да се рекламира. Че се бе нещо позагубила последните десетина година Аланис...а и напират яко млади ку..вета..
  • 4 цербер

    8 1 Отговор
    сексуално насилвана още от тригодишна възраст. АЙДЕ СЕГА! ОТ ТРИМЕСЕЧНА НЕ Е ЛИ? Глупости на папийонки!
  • 5 Лудия касапин

    8 1 Отговор
    Остана ли "звезда", която, да не е била малтретирана сексуално, като малка? Вече имам чувството, че е нещо нормално това в Щатите...
  • 6 Мис БГ

    5 1 Отговор
    Забелязах,че колкото по грозна е жената,толкова по малтретирана се изкарва. Това че никой не иска да прави ***с тях, сигурно ги озлобява още повече.
  • 7 На курвенски

    6 0 Отговор
    драми, съпричастие нула. Първо се съгласявам да проституирам, после ако може ми съчувствайте, а също и да платите, че са ми многооо наранени чувствата.
  • 8 баба

    1 0 Отговор
    Сетили се след 30 години, че проституирали за да пробият. Истински, достойните жени са отказали, и са си останали продавачки в супермаркета. Стига с това лицемерие.