Last news in Fakti

31 Май, 2020 16:22 3 435 6

За какво построиха сцената зад НДК?

  • ндк-
  • платформа а6-
  • култура-
  • събития-
  • коронавирус-
  • загуби-
  • сцена на открито-
  • мултикултурна платформа

Мултифункционална платформа зад НДК ще приема концерти, културни и конгресни събития

За какво построиха сцената зад НДК? - 1
Снимки: Facebook

Пострадохме, но и преди и след пандемията НДК си остава място за културно обединение, културно общуване и то на няколко поколения. От тук насетне ни предстои трансформация, адаптация и мобилизация. Това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" председателят на Съвета за директорите на НДК.

"Създадохме зад НДК платформа А6 и я нарекохме мултифункционална платформа за културни събития, за концерти, за конгресни събития. Целта е да изнесем дейността навън и всички онези събития, които до този момент се отлагаха или променяха своите дати да се опитаме да ги пренесем навън и съответно да дадем възможност не само на събтията на НДК, на цялата културна общност, на цялата събитийна област в столицата да поведе своята платформа", заяви Борислав Велков – председател на Съвета на директорите на НДК.

Тази платформа е покрита и ще може да функционира във всякакви метеорологични условия. Има изключително технологическо оборудване, 1200 метра покрита площ и при сега действащата наредба това са 550 седящи места.

От 8-ми март са преустановени всички проекти на НДК, което е много тежък удар и не става дума само за приходи. Става дума цялостно за дейността, за усещането това да спре дейността, в крайна сметка НДК е място за общуване, целият екип е свикнал да общува с организатори, с публика и изведнъж това изчезна, а всички тези съоръжения като НДК, театри, зали, те са създадени за публиката и за общуване, каза Велков.

В навечерието на 40-годишнината на НДК бяха отменени емблематични за НДК като София филм фест и Панаирът на книгата, които събират много хора.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 3 Отговор
    За инфекциозно болни
  • 2 Рошко

    6 0 Отговор
    Очакваме втора вълна на вируса ше се мре яко, за целта са ангажирани актьори от натфиз, драматичния и сатиричния театър, поръчани са и военни камионни под наем, щот нямаме пари да си ги купим, да извозват жертвите дано този път народа да повярва
  • 3 Йозеф

    5 0 Отговор
    За бирения фест.
  • 4 ...

    8 0 Отговор
    Да се откраднат едни парички от данъците ни... в тази шатра няма да се събере никой. Моите пари след 3 дена ще бъдат подарени на гърците ... даже ще заредя гориво там нищо, че е по-скъпо ! Поне като ходя на почивка мога да видя част от парите си , а в бг никога не ги виждам къде отиват...сякаш изчезват в черна дупка

    Коментиран от #6

  • 5 Само питам

    3 0 Отговор
    Панаирът на книгата ясно,че не е на мода и беше време ЩАБа да го забрани.Но поне някоя Жипка да поставите и ние да се порадваме.
  • 6 !!!!!!

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "...":

    Бас ловя,че този хангар струва на софиянци колкото НДК 1и 2 взети заедно.Без да включвам плановия му ремонт наесен.