Last news in Fakti

29 Юли, 2020 14:49 3 818 1

Откриха последната рисунка на Ван Гог, направена часове преди смъртта му

  • ван гог-
  • винсънт ван гог-
  • дърво-
  • картичка-
  • последна творба

Дървото, нарисувано от художника, все още е живо, 130 години след смъртта му

Откриха последната рисунка на Ван Гог, направена часове преди смъртта му - 1
Снимка: shutterstock

Изкуствоведи са определили точното място, изобразено в последната картина на художника Винсент ван Гог „Дървесни корени“, пише в. „Гардиън”.

Приликата на работата от 1890 г. с истински пейзаж, близо до френския град Овер–сюр-Оаз, е забелязана с помощта на пощенска картичка от началото на 20 век.

Ваутър ван дер Вейн, изследовател от Института на Ван Гог първи забелязва приликата между пейзажа от картичката с последното произведение на художника.

След като сравняват картичката с околностите на Овер-сюр-Оаз и самата картина, изследователският екип стигнал до извода, че са успели да определят кой хълм и дървета са изобразени.

Експертите предполагат, че мястото е разположено на 150 метра от хотел „Auberge Ravoux”, сега известен като „Къщата на Ван Гог”. Любопитно е, че дървото, изобразено на картината, все още е живо, 130 години след смъртта на Ван Гог.

Екипът смята, че картината "Дървесни корени” е рисувана няколко часа преди смъртта на художника. „Съотношението на светлина и сянка в картината показва, че художникът за последен път е докоснал платното с четката си в късния следобед, което дава повече информация за драматичния ден, завършил със самоубийството му“, заяви Ван дер Вейн.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 волен сидеров

    4 0 Отговор
    велик