Last news in Fakti

4 Октомври, 2012 12:11 2 346 0

Петя Силянова в младежки мюзикъл в Театър "София"

  • мюзикъл-
  • театър "софия"-
  • "скачай"-
  • здрава каменова-
  • петя силянова

Нов български мюзикъл ще има премиера утре вечер на сцената на Театър „София“. Автор и режисьор на проекта „Скачай“ са младите Здрава Каменова и Калин Ангелов, а музиката е на вече известния, но също така млад актьор и театрален композитор Мартин Каров. В екипа на спектакъла са някои от най-свежите звезди на трупата – Юлиян Рачков, Мартин Гяуров, Силвия Петкова, Йоанна Темелкова, Юлиян Малинов, Симона Халачева, Дария Симеонова и още много други наред с опитната прима Петя Силянова.


В основата на сюжета е пътят на два свята един към друг. Главният герой – 18-годишно момче, се оказва пред една врата, за да открие живот, много различен от неговия. Някои от персонажите са реалистични, други – комични, трети – романтични, наивни, пресметливи, уморени, неуморни и т.н....

“С екипа на „Скачай” се опитваме да създадем една истинска, динамична, романтична, тук-там комична съвременна история с ретро намигване - разказана в малко думи и повечко музика. История за едно приятелство и една любов в две паралелни времена. Когато ме поканиха да напиша текст за съвременен мюзикъл с герои младите хора, които срещаме днес по улиците на София, първо затанцувах от кеф и ентусиазъм, а после дълго се чудих какво точно би могло да им се случи...” - доверява авторката Здрава Каменова.


Преживяването ще бъде на границата между действителността и фикцията, обещават от екипа. Посланието е да полетиш, да си в движение, да усетиш прилив на адреналин, да повярваш, че си силен, че си свободен, да се почувстваш жив, да не се примиряваш, да отстояваш себе си и мястото си в света.  И да  запазиш тръпката, да приемеш предизвикателството, да се влюбиш, да откриеш щастието да си жив и да си ти… Ръкавицата ще бъде хвърлена утре вечер на общинската сцена, когато е премиерата на „Скачай“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА