Last news in Fakti

3 Август, 2020 11:31 2 935 4

Почина американският актьор Уилфърд Бримли

  • уилфърд бримли-
  • актьор-
  • почина-
  • сащ-
  • 85 години

Актьорът е издъхнал в събота сутрин, след продължително боледуване

Почина американският актьор Уилфърд Бримли - 1

Американският актьор Уилфърд Бримли, известен с ролите си във филми като "Какавидите" и "Талантът", почина на 85 години, съобщи Асошиейтед прес.

Актьорът е издъхнал в събота сутринта в болница в щата Юта. Той е бил на диализа, страдал е от няколко заболявания, съобщи мениджърът му Линда Бенски.

Бримли бе характерен актьор и запомнящо се лице, изпълнил ролята на бейзболния мениджър Поп Фишър в "Талантът", с участието и на Робърт Редфорд. С него той се снима още в "Брубейкър" и "Електрическият конник".

Сред най-популярните роли на актьора е тази в "Какавидите". В САЩ е известен и като рекламно лице на продуктите на компания "Куекър Оутс".

Макар никога да не е бил номиниран за награди "Оскар" или "Еми", Бримли бе високо оценяван актьор. Той игра във "Фирмата" на режисьора Сидни Полак с Том Круз.

Почина американският актьор Уилфърд Бримли

Джо Ву, който го режисира през 1993 г. в "Трудна мишена", казва за Бримли в интервю за "Холивуд рипортър" през 2018 г., че ролята му на Чичо Дуве е знакова и че е бил особено удовлетворен да работи с Бримли.

Кариерата му в киното започва през 60-те като каскадьор. Сприятелява се с Робърт Дювал, който го насърчава за по-сериозни актьорски изяви, става ясно от биографията му, подготвена от "Turner classic movies".

Кариерата на Бримли, който никога не е учил за актьор, поема във възходяща линия след ролята му на ядрен инженер в "Китайски синдром".

"Обучение? Никога не съм посещавал актьорски курсове, но има 50-годишно обучение", каза актьорът в интервю за Асошейтед прес през 1984 г.

Бримли бе влюбен в джаза и записа като вокалист албумите "This Time the Dream's On Me'' и "Wilford Brimley with the Jeff Hamilton Trio.''


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 0 Отговор
    Каквидите беше по действителни събития!

    Коментиран от #2

  • 2 Алфа Вълкът

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    И "Нещото" също!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Пък

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Стар Трек е документален
  • 4 Пък

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Алфа Вълкът":

    Стар Трек е документален