Last news in Fakti

30 Август, 2020 09:50 1 776 2

Библиотека в планината - днес от 11 ч.

  • библиотека-
  • планина-
  • витоша-
  • алеко константинов

За юбилейното издание на инициативата „Библиотека в планината” Столична библиотека кани всички желаещи на поляната пред хижа „Алеко”

За пета поредна година Столична библиотека съвместно с Дирекция ПП Витоша и Български туристически съюз участва в традиционните чествания по повод организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и създаване на организирано туристическо движение в България, съобщават от Столична община.

За юбилейното издание на инициативата „Библиотека в планината” Столична библиотека кани всички желаещи на 30 август 2020 г. (неделя) от 11:00 ч. на поляната пред хижа „Алеко”, където ще бъде подредена изложбата „Съзерцанието на щастливец-а”. Изложбата е посветена на 125-та годишнина от организираното от Алеко Константинов масово изкачване на Черни връх и е част от поредицата планински изложби на Столична библиотека.

Цитати от Алековите творби и любопитни стари фотоси на Витоша от началото на XX век представят красотата на родната ни природа такава, каквато Щастливеца я видя и описа в творбите си. Посетителите ще могат да послушат хубави стихове и интересни етно-рок изпълнения на поетите и музиканти - Петър Чухов и Иван Христов.

Планинската ни къщичка за книги пред хижа "Алеко" ще бъде заредена с нови издания на класици и съвременни автори - Джек Лондон , Ран Босилек, Селинджър, Божана Апостолова, Петя Кокудева, Ангел Игов и др. С нас ще бъде и мобилната ни библиотека "Библиобус", която предоставя на читателите над 1000 тома с търсени и атрактивни заглавия от български и чужди писатели.
Всеки желаещ може да си вземе подарък книга и безплатна едногодишна читателска карта на Библиотеката на София.

"Споделете с нaс прекрасния празник на всички любители на планината и последователи на родолюбивото дело на Алеко Константинов", призовават от Столичната библиотека.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    1 2 Отговор
    само глупости и бабешки истории на килограм животат е наи добрия учител мога да ви кажа
  • 2 мечо

    0 2 Отговор
    библиотека вав планината савсем обарнахте хората на мечки ги направихте аман вече еи