Last news in Fakti

2 Септември, 2020 10:43 2 190 9

Биография на Фреди Меркюри с ново издание

  • фреди меркюри-
  • биография-
  • лора джаксън-
  • биографична книга-
  • queen

Лора Джаксън пише историята на краля със звезден глас

Със специфичните си жестове на сцената и с божествения си глас Фреди Меркюри – вокалистът на британската банда Queen – е една от рок звездите, които са оставили ярка следа не само на музикалната сцена, но и в световната история.

Съдбата на краля със звезден глас оживява отново в новото издание на изчерпателната "Фреди Меркюри: Биография" от уважаваната журналистка Лора Джаксън (изд. „Сиела”, превод: Цветана Генчева).

Родено с името Фарух Булсара, гениалното момче от остров Занзибар остава енигма години след трагичната си кончина. Истинска стихия на сцената и в студиото, но и човек, раздиран от терзания и противоречия – считаният за един от най-влиятелните рок музиканти певец печели милиарди сърца по света и се превръща в легенда с умението си да изправя на крака стадиони от почитатели и да вдъхва живот на всяка песен. Винаги готов да се изправи срещу общоприетото, той успява да предизвика истинска революция в света на музиката. А ексцентричният му начин на живот и до днес буди противоречиви мнения.

"Фреди Меркюри: Биография" проследява пътя на вокалиста от детските му години на остров Занзибар, през първите му години във Великобритания – времето, в което Меркюри се опитва да пробие на рок сцената със Smile, годините му в колежа по изящни изкуства и раждането на звездата на кралицата, турнетата и уникалните записи – та до трагичната му смърт след заразяването на Меркюри със СПИН и отзвука, която тя има по света.

Изданието е базирано на ексклузивни интервюта с някои от най-близките хора на Меркюри, включително с музикантите от Queen, а също и с други звезди, които разказват любопитни истории за работата си с него – като Клиф Ричард, Ричард Брансън и Брус Дикинсън.

Пътят на Фреди Меркюри е осеян със секс, наркотици и рокендрол, но това е и пътят на човек, изпълнен с истинска страст и абсолютна отдаденост към близките, феновете и нейно величество Музиката. А звездата на Вълшебникът от „Уембли” ще продължи да грее ярко на небосклона на световната сцена.

Лора Джаксън има зад гърба си редица биографии с някои от легендарните рок имена като Брайън Джоунс, Стивън Тайлър, Боно, Бон Джоуви, както и на китариста на Queen Брайън Мей. Изключителните ѝ познания на музиката и историята на рока, както и талантът ѝ да предава увлекателно и прецизно събития, я превръщат в един от най-популярните биографи на звездите.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 456

    5 7 Отговор
    Фреди Меркюри беше пе@дал и от него тръгна тази извратен мода мъжете да се правят на такива като него.
    Той сложи началото на упадъка на мъжете.

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Манги

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "456":

    Аре бе верно ли?
    Кат та сарби газа ко значение има модата.
    Таз мода е от как свят светува

    Коментиран от #4

  • 3 Манги

    2 1 Отговор
    Аз изкам Байо графиа на нашиа Бай Тиквун
  • 4 456

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Манги":

    Винаги е имало такива, НО ПОНЕ НЕ ГО ПОКАЗВАХА ЯВНО.
    Морал-знаеш ли какво значи?
  • 5 гон8

    8 1 Отговор
    Аз съм човек, който не понася гейските изпълнения. У Фреди не съм забелязал такива. Той никога не се е афиширал като мека китка . А какво е правил в леглото си, това не засяга никогао. Той беше и ще остане един от ВЕЛИКИТЕ творци на 20-ти век. Човек с неземен глас и огромна творческа енерги. За това и ще е вечно жив, макар да питаше "Кой иска да живее вечно" той не пожела това, защото така е справедливо.
    Срамно е, че във филма който направиха за него се натъртва на неговата хомосексуалнос! Опозориха една легенда, с цел да я позлват за прокарване на джендъризъм.
    Хорта, които имат ум, знаят за какво говоря. Останлите да си слушат Славица, Мара, Алесия, Криско и прочее.

    Коментиран от #7

  • 6 роро

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "456":

    коментарът ти е правилен но защо присъства @ ? Май си забравил да пишеш ?
  • 7 Я пак?

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "гон8":

    Какво според теб представляват песни като Bohemian Rapsody ,I Want You Break Free, Living on My Own, Great Pretender? И в другите песни на Queen имаше хомосексуални намеци.
  • 8 ФРЕДИ

    1 0 Отговор
    ОБИЧАМ ТЕ !!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.