Last news in Fakti

4 Септември, 2020 09:14 1 612 0

Балет "Арабеск" на прага на новия сезон 2020/2021

  • балет-
  • арабеск-
  • програма-
  • билети

Балет „Арабеск“ ще представи една атрактивна програма, изпълнена с любов, страст, красота, хумор и малко тъга

Балет "Арабеск" на прага на новия сезон 2020/2021 - 1

На открито в пространството на пешеходната зона на бул."Витоша" и бул "Патриарх Евтимий"от 18.30 ч. ще можете да предвкусите преживяването, което Ви очаква на ГАЛА-ВЕЧЕРТА, с която БАЛЕТ "АРАБЕСК" открива НОВИЯ СЕЗОН 2020/2021 на 11 септември на лятната сцена "ПЛАТФОРМА А6", НДК от 20.00 ч.

На 11.09. 2020 г., точно в 20.00 часа, на сцената на Платформа А6, НДК, Балет „Арабеск“ ще "дръпне завесата" и сложи началото на новия сезон със своята въздействаща гала, в която сме подбрали за вас най-добрите фрагменти от репертоара на трупата през годините.

Билети на касите на: НДК, Музикален театър (02/943 19 79), или online www.eventim.bg.

Балет "Арабеск" на прага на новия сезон 2020/2021

Балет „Арабеск“ ще представи една атрактивна програма, изпълнена с любов, страст, красота, хумор и малко тъга. Тази програма винаги е посрещана с продължителни аплодисменти и затова решихме да открием новия сезон със същата програма.

Мястото е НДК, откритата сцена „Платформа A6”, началният час е 20:00, а датата е 11 септември. Билетите са вече в продажба и може да закупите на:www.eventim., EPAYGO, на касите на Музикален театър и билетния център на НДК.

Подарете си красива емоция с вдъхновяващото изпълнение на танцьорите на Балет „Арабеск“.

В програмата на Гала-вечерта ще видите спектакли на чужди гост-хореографи от Германия, Израел, САЩ и Обединено Кралство", работили с трупата през последните години, а така също и специална селекция от най-любимите на публиката спектакли на български хореографи както и .

"СВОБОДНО РАЗПОЛОЖЕНИ МИСЛИ"

Музика Нилс Фрам, Ламберт, Сократис, Синопулос Квартет, Макс Рихтер

Хореография – Аршак Галумян, Германия

Сценография – Никола Налбантов

Костюми - Яна Саленко

Репетитор – Олеся Пантикина

Един спектакъл за Времето, което тече и никога не спира, но и за времето на нашия човешки живот. „Свободно разположени мисли“ улавя моменти от живота на човешкото същество, мъж или жена и за това как времето ги среща. В центъра на сценичното пространство е поставено дърво, но и пясъчен часовник в същото време – един вечен символ и своеобразен модел на Вселената и на човека по принципа на подобието. Спектакълът е абстрактен и дава възможност на публиката да сътвори свои собствени истории.

„ДВОЙНСТВЕНОСТ“ премиера 2005 г.

Музика – Астор Пиацола

Хореография – Лиз Лий (Обединено Кралство) и танцьорите На Балет „Арабеск“

Костюми – Цветанка Петкова Стойнова

Репетитор – Олеся Пантикина

Танцьорите на балет “Арабеск” създават „Двойственост“ по стихове на Пабло Неруда, на базата уъркшоп, проведен от британската хореографка Лиз Лий с трупата, както и на собствената си подготовка и натрупан опит. Лиз Лий е моделирала движенията на танцьорите и според нея тяхната отдаденост към нови начини на работа и ентусиазмът им са били истинска радост за нея.

Езикът на творбата съчетава по изключително атрактивен начин традициите на Изтока и Запада, танца и бойните изкуства.

Това е спектакъл, който трупата танцува с удоволствие и почти без прекъсване повече от 10 години.

„THE LONELY PEOPLE“

Хореография - Мириам Енгел

Музика - Рахманинов,

Репетитор – Олеся Пантикина

Спектакълът The Lonely People на израелската хореографка с български корени Мириам Енгел, внучка на балерината Дора Мушанова, въздейства с личния, колоритен и уникален език и дизайн, базирани както на съвременни техники, така и на театрални методи.

Хореографията ѝ вълнува публиката по деликатен, но безкомпромисен начин. Без предразсъдъци. И засяга съвременни въпроси за идентичността и индивидуалността.

„ПЪТЯТ МИ С ТЕБ“

Хореография – Ангелина Гаврилова

Музика – Макс Рихтер

Репетитор – Олеся Пантикина

Ще вървим заедно до края, който ще ни настигне във време различно за мен и за теб.

„БЛА, БЛА….“, премиера 2015 г.

Музика – Джони Транк и Джус ансамбъл

Хореография – Морис Кози (САЩ)

Хореографът Морис Кози превръща хлапашкото безгрижие, младежката свежест, култът да бъдеш готин, coolмодата и веселия непукизъм в ироничен и безжалостен инструмент за разобличаване на късмета да живееш в постпостмодерните времена. Спектакълът е в задъхано, почти шеметно темпо, цветен, пъстър и нахакан.

„ДАНЦОН 2“

Музика - Артуро Маркес,

Хореография - Боряна Сечанова

Репетитор -Олеся Пантикина

Данцон2 „Видяхме един оркестър, в който музикантите буквално не докосваха земята. [...] И преди всичко видях на всяко едно лице нещо, което винаги съм вярвал, че музиката е – чиста радост. Общуване и радост.“ Сър Саймън Ратъл

Това е музика, която те кара да се обърнеш, да забележиш човека, минаващ покрай теб, да се усмихнеш, да пожелаеш да го докоснеш и да танцуваш…

„КЪСНА ИСТОРИЯ“

Музика – Макс Рихтер

Хореография – Филип Миланов

„БОЛЕРО“

Хореография – Маргарита Арнаудова

Музика – Морис Равел

Костюми - Мария Трендафилова

Репетитор – Олеся Пантикина

«Болеро» носи силно изразена програмност и впечатляваща атмосфера, където балетното движение е стилизирано в ритъма на испанския танц. Заслуга за експресивната колоритност на танца има полифоничността в хореографията на Маргарита Арнаудова.

«БОЛЕРО» е един от емблематичните спектакли на балет «Арабеск», останали в наследство от голямата хореографка и директор на трупата Маргарита Арнаудова. «БОЛЕРО» е от най-играните спектакли, останал в репертоара на балет «Арабеск». Костюмите на Мария Трендафилова също допринасят за оригиналността и колоритността на спектакъла. Спектакълът е поставен за пръв път през 1987 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА