Last news in Fakti

14 Октомври, 2020 16:30 1 255 0

Европейските филмови награди с виртуална церемония през декември

  • европейски филмови награди-
  • online-
  • онлайн церемония-
  • виртуално-
  • награди-
  • берлин-
  • 2021 г.

Както бе планирано, 34-тата церемония ще се състои в Берлин през 2021 г.

Европейските филмови награди с виртуална церемония през декември - 1
Снимка: shutterstock

Европейските филмови награди ще бъдат представени на виртуална церемония от Берлин, съобщиха организаторите.

Церемонията, тридесет и трета поред, ще бъде изцяло виртуална, без публика и ще се излъчи на 12 декември 2020 г. от Берлин, където е базирана Европейската филмова академия, а не от Рейкявик, както бе планирано. Церемонията ще се излъчва на сайта на наградите и в профилите на академията в социалните мрежи.

"С дълбоко съжаление, но при пълно взаимно съгласие Европейската филмова академия, кметът на Рейкявик и исландският министър на образованието, науката и културата решиха да отменят планираното събитие за декември тази година в исландската столица и са щастливи да обявят, че тридесет и петата церемония за европейските филмови награди ще бъде организирана в Рейкявик през декември 2022 г.", се посочва в съобщение на организаторите.

Както бе планирано, 34-тата церемония ще се състои в Берлин през 2021 г.

Решението е взето заради влошаващата се ситуация с Ковид-19 във все повече европейски страни и в Исландия. Организаторите преценяват, че пандемията би засегнала всички събития, организирани обичайно в Седмицата на Европейската филмова академия. Затова Европейската филмова академия и нейната продуцентска компания разработват нова концепция за Седмицата с онлайн събития.

Процедурата за отличаване на филмите остава без промяна. Повечето награди се избират чрез гласуване от над 3800 членове на академията. Заради пандемията номинациите ще бъдат огласени онлайн на 10 ноември съвместно с Европейския филмова фестивал в Севиля, Испания, дългогодишен партньор на Европейската филмова академия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА