Last news in Fakti

6 Ноември, 2012 14:00 2 219 1

Ерик Клептън щял да стане член на "Бийтълс"

  • "бийтълс"-
  • джон ленън-
  • ерик клептън

Писмо на Джон Ленън до Ерик Клептън ще бъде продадено на търг в Лос Анджелис на 18 декември, съобщи Ройтерс. В ръкописния документ от 29 септември 1971 г. късният „Бийтълс“ предлага той и Клептън на си направят собствена група.

„Ерик, знам, че мога да дам нещо голямо, каквото отдавна си личи и в твоята музика. Надявам се и двамата да направим нещо велико – знам, че ще се случи ако/когато се съберем заедно“ - пише Ленън. Той също така изразява възхищението си от Клептън и му предлага да поеме всички разходи за полета му до Ню Йорк.

Организаторът на търга Джо Мадалена обяснява, че в периода преди „Бийтълс“ да се разпаднат, те вече са имали проблеми в общуването един с друг и Клептън е бил много близо до възможността да стане член на групата.

Той е свирил с Джон Ленън и Йоко Оно в „Пластик Оно Бенд“ година преди бандата да престане да съществува (1970), както и в песента на Джордж Харисън While My Guitar Gently Weeps от Белия албум на „Бийтълс“. „Имало е момент, когато Харисън е искал да напусне групата и неговата естествена смяна е щял да бъде Клептън. Това писмо подсказва какво би могло да стане“, твърди Мадалена.

Организаторите на аукциона разчитат писмото да се продаде най-малко за 30 000 долара. На търга ще бъдат пуснати още 300 писма на големи имена в музиката от различни епохи, сред които Бетовен, Чайковски, Луис Армстронг и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Passed through

    0 0 Отговор
    Clapton is God